ارزیابی استرس شغلی کادر درمان در ارتباط با جراحات ناشی از نیدل استیک در بیمارستان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی بهداشت، درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF13_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 176
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده مهسا مرتضوی

دانشجوی کارشناسی مامایی، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ،دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد زاهدان

آینام نیرومندتوماج

دانشجوی کارشناسی پرستاری ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد زاهدان

شیدا افشاری

دانشجوی کارشناسی پرستاری ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد زاهدان

فاطمه میرخطیب

دانشجوی کارشناسی پرستاری ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد زاهدان

چکیده

نیدل استیک یکی از عوارض شایع درمانی به ویژه در پرسنل درمان و تمامی کسانی است که در این حوزه فعالیت می کنند (۱)و عفونتهای ناشی از نیدل استیک و زخم های بیمارستانی امروزه اهمیت زیادی پیدا کردند و نظام سلامت کشورها را به چالشی جدی فرا می­ خواند . (۲ )روش تحقیق :اطلاعات مربوطه از پایگاه های اطلاعاتی Pub med،Scopus ، Google Scholer جستجو شد. و تجزیه و تحلیل داده ها به صورت کیفی انجام شد.یافته :الف)معمولا نیدل استیک در مراحل مختلف مراقبت­ های درمانی اعم از تزریق داروهای عضلانی یا وریدی ، گذاشتن درپوش برای سر سوزن، گذاشتن در ظرف مخصوص اشیای نوک تیز و یا لغزیدن سوزن یا چاقوهای جراحی یا سایر ابزارهای تیز در پوست جراحان ایجاد شود که زخم چاقوهای جراحی به مراقبت بیشتری نسبت به نیدل استیک نیاز دارد .ب) به محض نیدل استیک شدن سیل افکار مخرب ، ذهن فرد را مورد هجوم قرار داده و تا زمان مشخص شدن نتیجه ی آزمایش فرد از آسیب های روحی در امان نیست .ج) افسردگی و گوشه گیری از نتایج روحی نیدل استیک شدن میباشد که با منفی شدن نتیجه ی آزمایش این عوارض روحی نیز از بین می روند .د) از عوراض جسمی نیدل استیک ، می توان به آلودگی با سه ویروس هپاتیت B، هپاتیت Cو HIVاشاره کرد .راهبرد های پیشنهادی :.۱آموزش های بهداشتی .۲اقدامات عملی بهداشتی نظیر واکسیناسون های مربوطه۳-اگرکسی در معرض خون یا مایعات بدن قرار گرفت ، فورا کمکهای اولیه را انجام شود. .۴استفاده از ابزار برای گرفتن سر سوزن (۳) .۵سکالپ .۶جدا کردن نیدل ها و ابزار تیز از سایر زباله ها

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.