ارزیابی خطر بیماری قلبی عروقی زنان و مردان در نظام مراقبت های اولیه بهداشتی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی بهداشت، درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF13_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 94
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرحناز عزتی

مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران

طه محمدحسینی

مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران

چکیده

مقدمه: در ایران، نیمی از کل موارد مرگ و ۷۹ درصد مرگ ناشی از بیماری های غیر واگیر به بیماری های قلبی وعروقی نسبتداده می شود. از طرفی، بیش از ۷۶ درصد کل بار بیماری ها و اولین علت مخارج سلامتی فاجعه بار در ایران مربوط به این بیماری ها است در زمینه ارتقای پاسخگویی مراقبت های بهداشتی برنامه ایراپن/ E ۱ در نظام شبکه ادغام گردید.. این مطالعه بمنظور بررسی وضعیت و روند ارایه خدمات به مردان و زنان جهت تعیین نیازهای اطلاعاتی برای انجام مداخلات لازم در مراکز خدمات جامع سلامت استان اردبیل انجام شد.روش کار: این مطالعه از نوع مطالعه توصیفی تحلیلی در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل می باشد که از داده های موجود در نظام ثبت سیستم شبکه بهداشی استفاده شد. جامعه آماری این مطالعه، زنان و مردان ۴۰-۸۰ سال مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت جهت انجام خطرسنجی سکته های قلبی مغزی استان اردبیل در طی سال های ۱۳۹۷ تا پایان ۱۴۰۱ بودند. اطلاعات جمع آوری شده وارد اکسل شد. به منظور پیش بینی آینده به روش رگرسیون خطی از تابع FORCAST استفاده شد.یافته ها:نتایج این مطالعه نشان دهنده شیوع نسبتا۰ بالای برخی از عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی از جمله سابقه فشارخون، دیابت، چاقی شکمی، مشکوک به دیابت، ابتلا به اختلال لیید، نمایه توده بدنی ۳۰ و بالاتر در زنان می باشد. همچنین نتایج مطالعه نشان داد %۳۸,۳ مردان و %۶۱,۷۲ زنان در سطح خطر ۱۰-۲۰ درصد، %۳۴,۸ مردان و %۶۵,۲ زنان در سطح خطر ۲۰-۳۰ درصد و %۲۸,۹ مردان و %۷۱,۱ زنان در سطح خطر بالای ۳۰ درصد قرار داشتند..نتیجه گیری: زنان نسبت به مردان بیشتر در معرض خطر بیماری و عوارض قلبی عروقی هستند. شناخت ریسک فاکتورهای شایع در منطقه به تمرکز مداخلات بر اقدامات پیشگیری و درمانی اثربخش و اتخاذ سیاست های آگاه از شواهد به منظور کاهش این عوامل خطر کمک می کند.

کلیدواژه ها

خطرسنجی، بیماری قلبی عروقی، ایراپن.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.