مدل مدیریت روتین های فرایند نوآوری در شرکت های توربین های گازی (مبتنی بر شبکه عصبی)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله مطالعات راهبردی در صنعت نفت و انرژی، دوره: 14، شماره: 53
  • کد COI اختصاصی: JR_IIESHRM-14-53_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا قاضی زاده

PhD Candidate in Technology Management, Department of Management, Roodehen Branch, Islamic Azad University, Roodehen, Iran

مهرداد حسینی شکیب

Assistant Professor, Department of Industrial Management, Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran

عباس خمسه

Associate Professor, Department of Industrial Management, Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran.

چکیده

در دهه های اخیر مدیریت نوآوری همواره مورد توجه و کنکاش پژوهشگران قرار گرفته و تلاش برای ارتقا و بهبود عملکرد این فرایند به شکل مستمر در جریان است. در این پژوهش به­ منظور طراحی مدل مدیریت روتین­ های فرایند نوآوری، ابتدا با مرور مطالعات پیشین، شاخص­ه ای مربوطه استخراج و پس از اجرای تکنیک دلفی فازی و اجماع نظر خبرگان مدلی ارائه شد. سپس با روش پیمایشی به منظور پیاده سازی مدل طراحی شده در ANFIS از پرسشنامه­ استفاده شد. قواعد طراحی شده با ۴۰ دوره آموزش به خطایی قابل قبول رسید. یافته ­ها نشان داد که عامل سازمانی بااهمیت ­ترین متغیر و عامل آموزشی در رتبه آخر قرار دارد. لذا پیشنهاد می­شود اقداماتی از قبیل: ایجاد مرکز توربین گاز ایران، اهتمام در ثبات روتین­ های سازمانی به عنوان منبع اصلی نوآوری، ایجاد فضایی مناسب جهت تعاملات فرهنگی و اجتماعی، توانمندسازی در تعمیق قابلیت ­های نوآورانه و افزایش آگاهی و مهارت های فنی و مدیریتی انجام­ پذیرد.

کلیدواژه ها

Routine management, innovation process, neural network, based fuzzy inference system, gas turbine., مدیریت روتین, فرایند نوآوری, سیستم استنتاج فازی مبتنیبر شبکه عصبی, توربین گازی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.