بررسی تأثیر کوپلیمر استایرن – بوتادین – رابر 1502 تولیدی پتروشیمی بندر امام در بهبود انتقال نفت خام در لوله افقی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC14_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1697
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا خمیس آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی گاز، شیراز، دانشگاه شیراز، دانشکده نفت

شادی حسن آجیلی

استادیار دانشکده مهندسی شیمی، شیراز، دانشگاه شیراز، دانشکده نفت و گا

شهاب الدین آیت اللهی

استاد دانشکده مهندسی شیمی، شیراز، دانشگاه شیراز، دانشکده نفت و گاز، ب

چکیده

در این مطالعه، تاثیر حضور ماده کوپلیمری کاهنده درگ بر روی نفت خام در یک لوله افقی بررسی شده است. سیستم مورد بررسی شامل یک لوله با طول3/5متر و قطر1/27سانتیمتر آماده گردید. استایرن- بوتادین رابر 15SBR1502) تولیدی مجتمع پتروشیمی بندر امام بدلیل ویژگیهای پلیمری مطلوب، برای اولین بار و در راستای حمایت از تولید داخلی به عنوان ماده کاهنده درگ مورد استفاده قرار گرفت. آزمایشات با استفاده از محلولهای پلیمری با غلظت های مختلف از 50 تا300ppm انجام گرفت. با استفاده از نتایج آزمایشات کاهش درگ در غلظت های مختلف محاسبه و مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد که افزودن محلول پلیمری از این ماده کاهنده درگ به نفت در حال انتقال در لوله ، ضریب اصطکاک موجود در لوله را به طور چشمگیری کاهش می دهد که این امر، منجر به کاهش افت فشار و بهبود انتقال نفت خام در لوله میگردد. یک غلظت250ppm کوپلیمر به عنوان غلظت بهینه در کاهش درگ در این مطالعه بدست آمد که منجر به کاهش 45 درصدی در آن گردید

کلیدواژه ها

فرایندهای انتقال - آشفتگی - مکانیک سیالات - کاهش درگ - پلیمرها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.