بررسی و مطالعه استخراج فوق بحرانی اسانس گیاه گونه نعناع سبزخوراکی(Mentha Spicata L.)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
- کد COI اختصاصی: NICEC14_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1811
نویسندگان
کارشناسی ارشد، مهندسی شیمی، شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران، گچسار
دکترا- استاددانشگاه، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف،خ
کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف،خیابان
چکیده
در این تحقیق، سرشاخه های هوایی یک گونه گیاهی بنام نعناع سبز خوراکیMentha Spicata L.جمع آوری و زیر سایه و بدور از آفتاب خشک گردید. نمونه های خشک شده که حدود 20 % رطوبت داشته، نز دیکبه زمان انجام آزمایشها، بصورت مناسب آسیاب و خرد گردیده و در چهار اندازه دسته بندی شدند. استخراج اسانس گیاهی آن بروش فوق بحرانی و باکمک گاز ف شردهCO2در یک پایلوت آزمایشگاهی انجام گرفت بمنظور کاهش هزینه ها، طراحی آزمایش به شیوه مهندسی تاگوچی و انتخاب آرایه پنچ فاکتوری با متغیرهای فشار، دما و سرعت سیال فوق بحرانی، اندازه ذرات نمونه خوراک و زمان دینامیک، هر کدام در چهار سطح انجام و با هدف دستیابی به حداکثر بهره کلی استخراج، بهینه سازی صورت گرفت. شرایط بهینه استخراج فوقبحرانی اسانس گیاهی نعناع سبز بصورت 90 بار45 ، سرعت سیال 5ml/sزمان دینامیک 120 دقیقه ومتوسط اندازه ذرات خوراک500μm تعیین و ماکزیمم بهره نهایی حدود 2% تعیین شد. آزمایش تکمیلی و تاییدی در همین شرایط بهینه انجام و مقدار بازده کلی بدست آمده با نتایج محاسباتی مطابقت داشته است. بهینه سازی استخراج فوق بحرانی اسانس گیاهی نعناع سبز در این گزارش، برای اولین باراست انجام میشودکلیدواژه ها
استخراج فوق بحرانی، اسانس گیاهی، نعناع سبز خوراکی، روش تاگوچی، بازده نهاییمقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.