نقش سیستم اینترلاکینگ در تامین ایمنی تردد قطار و سهولت بهره برداری در خطوط ریلی تحت پوشش

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مهندسی برق، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: ECICONFE07_183
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد ربانی نژاد

کارشناسی ارشد رشته الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون ، کارشناس سیگنالینگ قطارشهری- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز.

علی میرزایی زنجیرانی

کارشناسی رشته برق قدرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمند ، کارشناس نت برق قطار و درزین قطارشهری- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز.

رامین رستمی

کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی الکترونیک موسسه آموزش عالی پاسارگاد شیراز ، کارشناس سیگنالینگ – امور ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز.

چکیده

هدف مقاله حاضر نقش سیستم اینترلاکینگ در تامین ایمنی تردد قطار و سهولت بهره برداری در خطوط ریلی تحت پوشش می باشد.روش تحقیق حاضر توصیفی– تحلیلی می باشد، سیستم های هوشمند حمل و نقل یکی از دستاوردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در حمل و نقل است و در تمام امور و زمینه های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی کشور تاثیر به سزایی دارد. در ضمن نتایج نشان داد افزایش ایمنی ، کنترل و تامین ایمنی تردد قطار و سهولت بهره برداری در خطوط ریلی تحت پوشش با استفاده از سیستم های هوشمندسیگنالینگ و اینترلاکینگ انجام می گیرد و در ضمن مجموعه ای از ادوات سخت افزاری که جهت اجرا و کنترل فرامین صادر شده از مرکز کنترل ترافیک مورد استفاده قرار گرفته است و این وظیفه را برعهده دارد با نام سیستم سیگنالینگ و اینترلاکینگ شهرت یافته است. در ضمن سیستم اینترلاکینگ یکی از سیستم های ایمنی حیاتی است که در حمل و نقل ریلی به کار می رود ، بر اساس تحقیقات انجام شده، فرامین الکتریکی توسط علائم دیداری کنار خط و یا درون کابین به لکوموتیوران ابلاغ می گردد. سیستم های علائمی موجود بر اساس منطق اینترلاکینگ که اساسی ترین بخش این سیستم هاست، کار می کنند، ولی کاملا واضح است که اگر بنا باشد سیستم های حمل ونقل ریلی مانند راه آهن و مترو ایمن باشد، تنها مدرن بودن سیستم سیگنالینگ و اینترلاکینگ کافی نیست. یک سیستم جدید که به نام حفاظت اتوماتیک قطار (atp) خوانده می شود بتدریج توسعه یافت به طوری که در کنار تجهیزات نصب شده در مراکز کنترل و سهولت حرکت قطارها ، کنترل و طول خطوط کنترل و ایمنی کامل حرکت قطارها را تظمین می نماید.

کلیدواژه ها

سیستم اینترلاکینگ؛ سیستم کنترل ترافیک، ایمنی تردد قطار، سهولت بهره برداری، خطوط ریلی تحت پوشش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.