بررسی شیوع سودوموناس آئروژینوزا در بیماران مبتلا به سوختگی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم آزمایشگاهی
  • کد COI اختصاصی: ZISTCONF01_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پژمان حسن پور

دانشجوی کارشناسی ارشد ، گروه میکروبیولوژی ، دانشکده علوم پایه ، موسسه آموزش عالی روزبهان، ساری،ایران.

فاطمه توحیدی

استادیار گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه ، موسسه آموزش عالی روزبهان، ساری ، ایران

چکیده

باکتری سودوموناس آئروژینوزا یکی از مهمترین عوامل ایجاد عفونت های شدید سوختگی در بیمارستان ها می باشد.در زخم های درجه دو و سه که بیمار در محل زخم سوختگی عفونت و چرک دیده میشود باکتری های سودوموناس آئروژینوزا به وفور دیده می شود و باکتری سودوموناس از دسته باکتری هایی است که در شرایط سخت رشد می کند. هدف از این مطالعه بررسی شیوع و عفونت بیماران سوختگی در بیمارستان سوانح سوختگی بیمارستان مطهری در حد فاصل زمستان ۱۴۰۱ و بهار ۱۴۰۲ می باشد.روش کار : در مطالعه حاضر تحت شرایط استاندارد از زخم های بیمارانی که دچار سوختگی بودند نمونه برداری شد. همه ی ۱۵۰ بیمار در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بر اساس سن، درصد سوختگی، مدت زمان بستری، نوع زخم و مقدار عفونت مورد بررسی قرار گرفتند. تکنیک کشت اختصاصی و تست های بیوشیمیایی انجام شد.یافته ها : از ۱۵۰ نمونه های بیماران ، ۳۵ بیمار ( % ۲۳/۳) درگیر عفونت به سودوموناس آئروژینوزا بودند و در فصل های گرم مقدار و درصد عفونت در سودوموناس آئروژینوزا شدیدتر بوده است. در ماه های بهمن و اسفند مقدار عفونت در زخم های سوختگی به زیر ۲۰ درصد رسید ولی هرچه به ماه های گرم سال رسیدیم به دلیل گرمای هوا و نقص در مراقبت های بهداشتی مقدار عفونت و همچنین باکتری سودوموناس افزایش یافت.نیجه گیری : با بررسی های انجام شده ، رعایت استانداردهای کنترل عفونت در بخش سوختگی امری ضروری و مهم می باشد.

کلیدواژه ها

سودوموناس آئروژینوزا ، سوختگی ،عفونت بیمارستانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.