اثر ایمونومتابولیت ایتاکونیک اسید بر آنزیم سوکسینات دهیدروژناز و شنت گلی اگزالات در فرآیندهای التهابی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم آزمایشگاهی
  • کد COI اختصاصی: ZISTCONF01_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 302
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوشین آذری

دانشجوی دکتری تخصصی بیوشیمی ، گروه بیوشیمی ، دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان، اصفهان

محمدرضا تابنده

دانشیار بیوشیمی ، گروه علوم پایه ، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه شهید چمران، اهواز

ملاحت رضایی

استادیار بیوشیمی ، گروه بیوشیمی ، دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان، اصفهان.

دیان دایر

استادیار پزشکی مولکولی ، مرکز تحقیقات سلولی مولکولی خلیج فارس ، پژوهشکده علوم پایه پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز

چکیده

التهاب یک محرک کلیدی در بسیاری از شرایط پاتولوژیک مانند آلرژی ، سرطان، بیماری های نورودنژراتیو و بسیاری موارد دیگر است و وضعیت فعلی داروهای موجود، محققان را بر آن داشته تا اهداف درمانی جدیدی را کشف کنند. در این زمینه ، شواهد نشان می دهند ایتاکونیک اسید (ایتاکونات) تولید شده توسط لکوسیت های پستانداران در شرایط التهابی می تواند با اثر بر برخی مسیرهای متابولیکی و فاکتورهای رونویسی باعث مهار بعضی از واکنش های التهابی گردد. اخیرا این ایمونومتابولیت به عنوان یک تنظیم کنندهی عملکرد ماکروفاژها شناسایی گردیده است ، اما مکانیسم دقیق عملکرد آن هنوز به خوبی شناخته نشده است . در بررسی حاضر، به نقش ایتاکونیک اسید در مهار آنزیم های سوکسینات دهیدروژناز و ایزوسیترات لیاز تحت شرایط التهابی پرداخته شده است . به نظر می رسد که ایتاکونات با تاثیر بر این آنزیم ها، متابولیسم سلول میزبان را تحت تاثیر قرار داده و باعث مهار رشد باکتری ها می گردد.

کلیدواژه ها

التهاب، واکنش های التهابی ، ایتاکونیک اسید، سوکسینات دهیدروژناز، ایزوسیترات لیاز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.