بررسی تصفیه پساب صنعتی نساجی به روش الکتروشیمیایی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی مهندسی نساجی ایران
  • کد COI اختصاصی: NTEC08_292
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل محمودی گوری

دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

مسعود امامی

دانشگاه یزد

مریم شرزه ای

دانشگاه یزد

سیدعباس میرجلیلی

دانشگاه یزد

چکیده

پساب صنایع نساجی با نمایش قدرت رنگی بالا شناخته شده است در حالی که با مقادیر زیادی جامدات معلق و با غلظت بالایCOD, BOD همراه است. در این تحقیق میزان رنگبری پساب شبیه سازی شده با استفاده از روش الکتروشیمیایی مورد بررسی قرار گرفت. رنگبری بر روی تمامی رنگینه های متداول در صنایع نساجی انجام شد، پساب سنتزی با استفاده از رنگینه مستقیم،اسیدی، راکتیو، دیسپرس، بازیک و خمی، همگی با غلظت بالای تهیه گردید. از 4 نوع الکترود جهت شناسایی مناسب ترین روش برای تصفیه پساب استفاده شد. پساب رنگی و محلول الکترولیت نمک، در پیل طراحی شده مورد تصفیه قرار گرفت ند . تمامیمراحل آزمایش با در نظر گرفتن 3 فاکتور اصلی ، زمان ، میزان غلظت الکترولیت و ولتاژ و برای هرکدام در پنج سطح برای بدست آوردن شرایط بهینه انجام شد.محدوده تغییرات این پارامتر ها برای زمان از 10 تا 40 دقیقه ،منبع ولتاژ از 5 تا 20 ولت و 2 تا 6 گرم نمک به عنوان الکترولیت بود که بهترین نتایج در زمان 40 دقیقه 20 ولت و 4 گرم برلیتر الکترولیت بدست آمد. با استفاده از این روش توانستیم تا99درصد از پساب های شبیه سازی شده را رنگبری کنیم ، همچنین میزان کاهشBOD, COD نیز قابل توجه میباشد.

کلیدواژه ها

پساب نساجی - پساب رنگی – فرآیند الکتروشیمیایی – لخته سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.