بررسی اثر آنتاگونیستی باکتریهای اسید لاکتیکی جداشده از دوغ محلی شهرستان آمل بر روی باکتری های اشرشیا کلای و استافیلوکوکوس اورئوس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم آزمایشگاهی
  • کد COI اختصاصی: ZISTCONF01_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 330
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا طهوری

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد زیست شناسی - میکروبیولوژی ، دانشگاه آزاد واحد آیت االله آملی

چکیده

زمینه و هدف: این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی باکتری های لاکتیک جدا شده از دوغ های محلی شهرستان آمل روی پاتوژنهای شایع دستگاه گوارش را به عنوان یک پروبیوتیک انجام داده است . تحقیقات نشان داد که لاکتوباسیلوس ها، به عنوان یک پروبیوتیک ، می توانند اثرات ضد میکروبی را در دستگاه گوارش ایجاد کنند.مواد و روش ها: در این تحقیق ، لاکتوباسیلوس های پروبیوتیک از ۱۰ نمونه دوغ محلی با استفاده از محیط کشت اختصاصی جدا شده و اثر ضد باکتریایی آنها بر روی باکتری های بیماریزای شایعی مانند استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی با روش دیسک دیفیوژن و چاهک بررسی شده است . هر آزمون حداقل سه بار تکرار شد و خاصیت آنتاگونیستی باکتری های لاکتیک با هم مقایسه شد. شناسایی ژنتیکی جدایه ها با استفاده از آزمون PCR و بلاست ژنی صورت گرفت .یافته ها: یافته های این مطالعه نشان دادند که باکتری های اسید لاکتیکی جدا شده از دوغ محلی دارای اثر ضد میکروبی بر پاتوژنهای مورد مطالعه (استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی ) می باشند. بررسی حساسیت میکروبی نشان داد که بالاترین میانگین قطر هاله عدم رشد در روشهای دیسک و چاهک به ترتیب با مقادیر ۶۷/۲۹و ۳۱ میلی متر مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس بوده است که نشان از حساسیت بالاتر این پاتوژن در مقایسه با اشریشیا کلی دارد نتایج حاصل از آزمون PCR و بلاست تولی ژنی نشان داد که سویه های باکتریایی اسید لاکتیکی شامل Lactobacillus acidophilus NFM ، Lactobacillus fermentum IFO ۳۹۵۶ و Lactobacillus acidophilus ۳۰SC می باشند.نتیجه گیری : گونه های جنس لاکتوباسیلوس اثر مهاری مناسبی روی باکتری های بیماریزا روده نشان دادند. بنابراین امکان وجود باکتری های پروبیوتیک با فعالیت ضد باکتریایی بر علیه بعضی از باکتری های بیماری زا در دوغ هایی که به صورت سنتی تهیه می شوند وجود دارند و میتوان از آنها در تولید فرآورده های لبنی صنعتی استفاده کرد.

کلیدواژه ها

آنتاگونیستی ، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی ، باکتری های اسید لاکتیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.