تنوع آنتی ژنیک در گونه های نایسریا بیماری زا
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم آزمایشگاهی
- کد COI اختصاصی: ZISTCONF01_054
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 505
نویسندگان
کارشناس ارشد میکروبیولوژی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد-ایران
چکیده
مقدمه : Neisseria یکی از جنس های مهم خانواده نایسریاسه است .این باکتری توانایی فرار از سیستم ایمنی را دارد. بدن نمی تواند خاطره ایمنی نسبت به باکتری ایجاد کند؛ بنابراین ، عفونت مجدد با نایسریا شایع است . مهمترین مکانیسم فرار باکتری از سیستم ایمنی ، تغییرات آنتی ژنی است . گوناگونی و تنوع بیش از اندازه پروتئین های باکتری ، کار سیستم ایمنی میزبان را برای شناسایی باکتری مشکل می سازد. همچنین می تواند هم یوغی انجام دهد. همین مسئله سبب می شود که باکتری ، DNA خود را تغییر دهد. ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی از این طریق منتقل می شوند که از نظر پزشکی پراهمیت و خطرناک است .روش کار: مرور مستندات حدود ۸۰ مقاله در مطالعه مروری حاضر با جستجو در پایگاه های علمی نظیر ISI, PubMed, Scopusو موتور جستجوی گوگل با استفاده از کلمات کلیدی نایسریا،تنوع انتی ژنیک ،گونه های بیماری زا انجام شد. با توجه گستردگی مطالب ، تکرای بودن نتایج و بحث مقالات، حدود ۴۰ مقاله حذف گردید. با استفاده از مقالات منتشر شده سال های اخیر در پایگاه های علمی ، به بررسی ساختمان گونه های بیماری زا باکتری نایسریا و نقش تنوع انتی ژنیک این باکتری برای فرار از سیستم ایمنی بدن پرداخته شد.بحث و نتیجه گیری : تنوع آنتی ژنی در نایسریا بسیار زیاد است ، با چندین آنتی ژن سطحی یا با روشن /خاموش کردن (مانند بیان ژن opa و روشن و خاموش کردن ژنهای خاصی که در بیوسنتز لیپولیگوساکارید (LOS) دخیل هستند) یا بازآرایی ژنتیکی به طور متناوب، تغییر می کنند (به عنوان مثال تنوع توالی های ژن پیل ). از نظر مکانیکی ، این رویدادها به دو دسته کلی تقسیم می شوند، یعنی رویدادهای نامشروع (مستقل از (RecA، که عمدتا برای روشن /خاموش شدن به حساب می آیند، و طرح های نوترکیبی همولوگ (RecAdependent)، که شامل تبادل فیزیکی توالی های نوکلئوتیدی بین ژن های مختلف است . علاوه بر این ، به دلیل صلاحیت طبیعی آنها، حرکت افقی DNA نیز می تواند به تنوع ژنتیکی کمک کندکلیدواژه ها
نایسریا،تنوع انتی ژنیک ،گونه های بیماری زامقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.