بررسی ارتباط مواد حاصل از احتراق بنزین و اپی ژنتیک سرطان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم آزمایشگاهی
  • کد COI اختصاصی: ZISTCONF01_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 420
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طناز سخاورز

دانشجو کارشناسی ارشد بیوشیمی ، گروه بیوشیمی ، دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه خوارزمی ، تهران

پیمان سخاورز

دانشجو کارشناسی مهندسی نفت ، دانشکده نفت و مهندسی شیمی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات،تهران

چکیده

اگرچه سرطان عموما یک بیماری ژنتیکی در نظر گرفته می شود، اما ناهنجاری های اپی ژنتیکی ، از جمله هیپرمتیلاسیون DNA، دی استیلاسیون هیستون و اختلال در تنظیم microRNA، نیز در بروز سرطان دخیل و تاثیرگذار هستند. در مقایسه با جهش های ژنی ، تغییرات اپی ژنتیکی بیشتر اتفاق می افتد و اپی ژنوم سلولی بیشتر مستعد تغییر توسط عوامل محیطی است . این عوامل موثر بر بروز سرطان به طور مثبت با قرار گرفتن در معرض مواد سرطان زا شیمیایی شغلی و محیطی ، از جمله موارد ناشی از احتراق بنزین در وسایل نقلیه مرتبط است . مخلوط بنزین با دارا بودن موادی مانند بنزن، تولوئن ، زایلن ، بوتادین و هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای و غیره، منجر به شیوع و پیشرفت سرطان از طریق تغییر چشم انداز اپی ژنتیک سلولی می شود. در این مقاله ی مروری به بررسی ارتباط بین قرار گرفتن در معرض مواد سرطانزا ناشی از احتراق بنزین و اپی ژنتیک سرطان می پردازیم .

کلیدواژه ها

epigenotoxicity,carcinogens,benzene,gasoline combustion,genotoxicity

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.