مقاله مروری اثربخشی باکتری های پروبیوتیک در سیستم گوارش انسان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم آزمایشگاهی
- کد COI اختصاصی: ZISTCONF01_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1682
نویسندگان
دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد میکروبیولوژی گرایش میکروارگانیسم های بیماری زا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد.
دکترای میکروبیولوژی و مدرس گروه میکروبیولوژی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام
فوق لیسانس مدیریت کشاورزی و کارشناس سازمان جهادکشاورزی استان ایلام.
چکیده
پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که اثرات مفیدی بر سلامت دستگاه گوارش دارند. پروبیوتیک ها این کار را از طریق تعدیل فلور میکروبی روده انجام می دهند . پروبیوتیک ها بعنوان یکی از جدید ترین و موثرترین فرآورده های هدفمند می باشند که هم بصورت محصولات غذایی فرآویژه و هم بصورت داروهای هدفمند در انسان و پرورش دام مورد استفاده قرار می گیرند و بعنوان جایگزین مناسب آنتی بیو تیک ها و محرک های رشد معرفی می شوند . پروبیوتیک با حفظ میکرو فلورطبیعی روده و کنترل میکرو ارگانیزم های بیماری زاسبب کاهش خطرابتلابه بیمارهای ناشی از مصرف موادغذایی می شوند. استفاده از کشت های پروبیوتیکی درصنایع لبنی وسیله ای جهت توسعه محصولاتی جدید گشته است بطوریکه تخمین زده می شود که ۸۰ نوع محصول جدید لبنی حاوی این میکرو ارگانیسم ها در دنیا وجود دارد .ارگانیزم های زنده باکتری های گرم مثبت ،مخمرها وکپک ها هستندکه به راحتی در طول دستگاه گوارش عبور کرده ودارای توانایی تکثیر در روده می باشند پروبیوتیک ها به صورت مکمل های غذایی ، پودر ، شربت ویا قرص مواد غذایی غنی شده با پروبیوتیک هامصرف می شوند.مصرف پروبیوتیک ها از ابتلا به آلرژی های پوستی وغذایی در اطفال، برخی عفونت های باکتریایی ، زایمان زود رس، بیماری التهابی روده، عفونت های مثانه وگوش، خرابی دندان ها، اسهال مزمن واسهال مسافرتی جلوگیری کرده و باعث کاهش میزان کلسترول خون شده ونیزبا کاهش مواد سرطان زا،از بعضی سرطان های خاص هم جلوگیری می کنند ، پروبیو تیک ها باید درزمان مصرف زنده باشند پس تاریخ مصرف وشرایط نگهداری محصول بسیار اهمیت دارد .آنها ضد پیری سلولی نیز عمل می کنند . با استفاده از رژیم غذایی مناسب مانند ماست پروبیوتیک می توان تعادل میکروبی مطلوب را در روده حفظ کرد.کلیدواژه ها
اثربخشی ،باکتری ،پروبیوتیک ها،گوارش،انسانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.