بررسی همراهی بین پلی مورفیسمhas-miR-۱۲۵ rs۱۲۹۷۶۴۴۵ در استعداد ابتلاء به سقط مکرر با دلایل ناشناخته در زنان ایرانی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 23، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-23-8_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا نعمتی واحدی

دانشجوی دکتری زیست شناسی سلولی مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان، سیرجان، ایران.

بابک خیرخواه

استادیار گروه میکروب شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافت، بافت، ایران.

علی اکبر ملکی راد

دانشیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

چکیده

مقدمه: بسیاری از مطالعات جدید در ارتباط با دوره پسا-لانه گزینی و بقای بارداری، حاکی از آن است که microRNA ها نقش اساسی در تنظیم مسیرهای زودرس منجر به سقط و نارسایی در لانه گزینی را بر عهده دارند. miR-۱۲۵ بر روی کروموزوم ۱۹q۱۳.۴۱ قرار گرفته و نقش مهمی در تکامل ارگان دارد. دو ژن هدف miR-۱۲۵، شامل ERBB۲ و LIF در تمایز سلول های تروفوبلاستی و رگ زایی درگیر می باشند. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط احتمالی پلی مورفیسم has-miR-۱۲۵ T> C در استعداد ابتلاء به سقط مکرر با دلایل ناشناخته در زنان ایرانی انجام شد. روش کار: در این مطالعه مورد- شاهدی ۱۱۶ زن با سابقه حداقل دو سقط مکرر و ۸۹ زن غیر مبتلا با سابقه داشتن دو بارداری موفق و بدون سابقه سقط مورد مطالعه قرار گرفتند. مولکول DNA با استفاده از روش RGDE تخلیص و سپس ژنوتایپینگ با استفاده از روش Tetra ARMS اجرا گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه ۲۲) و آزمون کای دو انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: در مطالعه حاضر فراوانی ژنوتیپ هایTT ، TC و CC در پلی مورفیسم rs۱۲۹۷۶۴۴۵ در زنان مبتلا به سقط به ترتیب ۸۶/۵۰%، ۲۵/۴۲% و ۸۹/۶% و در زنان سالم ۴۳/۵۸%، ۳۳/۳۹% و ۲۴/۲% بود. بین پلی مورفیسم rs۱۲۹۷۶۴۴۵ و سقط مکرر هیچ ارتباط معنی داری مشاهده نشد (۲۳۸/۰=p). نتیجه گیری: بین پلی مورفیسم rs۱۲۹۷۶۴۴۵ و سقط مکرر خودبه خودی ارتباط معنی داری وجود ندارد.

کلیدواژه ها

چند شکلی تک نوکلئوتیدی, miR-۱۲۵, سقط های مکرر خودبه خودی, Tetra ARMS PCR

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.