نتایج بارداری به روش لقاح خارج رحمی در تحریک با آگونیست آزاد کننده گنادوتروپین، گنادوتروپین جفتی انسان و یا گنادوتروپین جفتی انسان به همراه آگونیست آزادکننده گنادوتروپین در زنان نابارور؛ کارآزمایی بالینی تصادفی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 23، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-23-9_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عالمتاج صمصامی

استاد گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات نازایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.

سارا داوودی

استاد گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات نازایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.

شقایق مرادی علمدارلو

استادیار گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات پره ناتال، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.

طاهره پوردست

استاد گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات نازایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.

زهرا شیروانی

استاد گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات نازایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.

آزاده مرشدزاده

متخصص زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.

چکیده

مقدمه: گنادوتروپین جفتی انسان برای بلوغ نهایی تخمک در سیکل لقاح با احتمال تاثیر منفی بر میزان پذیرش آندومتر، کیفیت جنین و سندرم تحریک بیش از حد تخمدان همراه بوده است. پیش بینی می شود جایگزینی آن با آگونیست هورمون آزادکننده گنادوتروپین برای تحریک بلوغ نهایی، این عوارض را کاهش دهد، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی پیامد لقاح خارج رحمی در روش تحریک تخمک گذاری با پروتکل آنتاگونیست و تحریک با آگونیست هورمون آزاد کننده گنادوتروپین، گنادوتروپین جفتی انسان همزمان آگونیست هورمون آزاد کننده گنادوتروپین و گنادوتروپین جفتی انسان انجام شد. روش کار: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی که در سال ۹۵-۱۳۹۴ انجام شد، زنان پس از آماده شدن فولیکول ها برای تحریک نهایی و برداشت تخمک به سه گروه تصادفی تقسیم شدند. یک گروه ۲/۰ میلی گرم دیفرلین، گروه دوم ۱۰۰۰۰ واحد گنادوتروپین جفتی انسان و گروه دیگر ۲/۰ میلی گرم دیفرلین به همراه ۱۵۰۰ واحد گنادوتروپین جفتی انسان را برای تحریک نهایی تخمک دریافت کردند. تعداد و کیفیت تخمک ها و جنین ها پیامد مورد بررسی بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۷) و آزمون های لون و آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: تعداد تخمک های بازیافت شده در گروه دریافت کننده آگونیست آزادکننده گنادوتروپین به طور معنی داری بیشتر از سایر گروه ها بود (۰۰۱/۰=p). تعداد بیشتری از جنین ها در گروه آگونیست هورمون آزاد کننده گنادوتروپین در مقایسه با دو گروه دیگر ایجاد شد (۰۰۹/۰=p). با این حال، تعداد جنین های با کیفیت بالا ایجاد شده در گروه ها مشابه بود. نتیجه گیری: شروع بلوغ نهایی تخمک ها با آگونیست هورمون آزادکننده گنادوتروپین باعث افزایش قابل توجه تعداد تخمک های بازیافت شده و جنین های به دست آمده می شود. با این حال، تحریک دوگانه با استفاده از دوز کم گنادوتروپین جفنی انسان (IU۱۵۰۰) و آگونیست هورمون آزادکننده گنادوتروپین در مقایسه با دوز استاندارد گنادوتروپین جفتی انسان (IU۱۰۰۰۰) تغییری در کیفیت جنین ایجاد نمی کند.

کلیدواژه ها

آنتاگونیست آزادکننده گنادوتروپین, تحریک تخمک گذاری, گنادوتروپین جفتی انسان, لقاح آزمایشگاهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.