رضایت اهداکنندگان از اهدای تخمک و تمایل به اهدای مجدد: یک مقاله مروری سیستماتیک

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 23، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-23-9_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 116
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه بلوچی

دانشجوی کارشناسی ارشد مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.

فاطمه هادی زاده طلاساز

استادیار گروه مامایی، مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.

نرجس بحری

استادیار گروه مامایی، مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.

چکیده

مقدمه: تقاضا برای اهدا کنندگان تخمک در سطح جهان رو به افزایش است. با توجه به کمبود حاد اهداکنندگان تخمک در سطح جهان و از آنجایی که رضایت اهداکنندگان بر تمایل آنها در اهدای مجدد تاثیر می گذارد، لذا مطالعه حاضر با هدف مروری سیستماتیک بر مطالعات انجام شده در مورد رضایت اهداکنندگان از اهدای تخمک و تمایل به اهدای مجدد در ایران و جهان انجام شد. روش کار: جستجوی جامع در پایگاه های اطلاعاتیMagiran، SID، Irandoc، Scopus، Pubmed، ISIو همچنین موتور جستجویGoogle Scholar از سال ۲۰۲۰-۱۹۹۰ انجام شد. جهت جستجوی مطالعات از کلید واژه های فارسی شامل: تخمک، اهدا، رضایت، اهدای مجدد، اهداکننده و معادل لاتین این کلمات شامل: egg، ovum ، oocyte، satisfaction، donor، Re-donation و ترکیب این کلمات با عملگرهای AND و OR استفاده شد. بر اساس معیار استروب، مطالعاتی که امتیاز بالای ۱۵ گرفتند، وارد مطالعه شدند. تجزیه و تحلیل داده­ها به صورت کیفی انجام شد. یافته ها: از مجموع ۶۳ مقاله یافت شده از پایگاه های اطلاعاتی، ۷ مقاله که دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند، بررسی شدند. تمامی این مقالات از کیفیت خوب و یا متوسط برخوردار بودند. نتایج مطالعات نشان داد که اهداکنندگان تخمک، تجربه اهدا را مثبت ارزیابی کرده؛ به طوری که سطح رضایت مندی بالا بوده و بسیاری از آنها تمایل به اهدای مجدد تخمک داشتند. نتیجه گیری: علی رغم رضایت بالای اهداکنندگان، تعیین و اجرای روش هایی برای بهبود رضایت اهداکنندگان، منجر به انتخاب بهتر و حفظ اهداکنندگان می شود.

کلیدواژه ها

رضایت, اهداکننده, تخمک, اهدای مجدد, مرور سیستماتیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.