بررسی تطبیقی استقلال و بیطرفی بازپرس در حقوق ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی حقوق و علوم قضایی
  • کد COI اختصاصی: IJCONF14_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید اسماعیل حسینی

کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه عدالت تهران

چکیده

استقلال مقام تحقیق (بازپرس) از مقام تعقیب (دادستان) یکی از جلوههای مهم تحقق دادرسی عادلانه و از مظاهر اصل بی طرفی در دادرسی کیفری محسوب می شود. حفظ و رعایت استقلال قاضی تحقیق (بازپرس) از یکسو و تضمین حقوق دفاعی متهم در جهت تحقق دادرسی عادلانه، از سوی دیگر مستلزم آنست که امر تحقیق و جمع آوری ادله، همواره بر عهده بازپرس به عنوان یک مقام قضایی مستقل و بیطرف باشد. روش انجام پژوهش به صورت توصیفی تحلیلی با استفاده از منابع و ماخذ علمی شامل کتاب ها، مجله ها و نشریه های موجود در کتابخانه ها و سایت های اینترنتی حاوی تحقیقات و مقالات علمی معتبر می باشد. روش جمع آوری اطلاعات، کتابخانه ای است. یافته ها نشان داد: اصل استقلال و بی طرفی بازپرس در دادرسی کیفری ایران نسبت جایگاه مهمی دارد .لیکن ملاحظه می شود در لایحه آئین دادرسی کیفری در جهت استقلال کامل بازپرس نسبت به دادستان، اقدام اساسی صورت نگرفته است.

کلیدواژه ها

حقوق جزا و جرم شناسی ، دادرسی کیفری ، بازپرس حقوقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.