بررسی وضعیت حقوق مالکیت فکری پیمانکار و کارفرما در قراردادهای پیمانکاری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی حقوق و علوم قضایی
  • کد COI اختصاصی: IJCONF14_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 271
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کوثر رمضانی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق نفت و گاز دانشگاه تهران

علی فاضلی

دانشجوی کارشناس یارشد حقوق تجارت بین الملل دانشگاه تهران

چکیده

باتوجه به اهمیت روزافزون حقوق مالکیت فکری و حفظ آن در روابط قراردادی، طرفین ضمن تلاش در جهت حفظ حقوق و اسرارتجاری و اطلاعات محرمانه طرف مقابل سعی برآن داشته اند تا با روش های متفاوتی از این حقوق و اطلاعات حفاظت کرده و آن ها را نقض ننمایند. نمونه بسیار مهمی از این قراردادها که از این مساله مستثنی نیست قراردادهای پیمانکاری می باشد که هریک از کارفرما و پیمانکار در راستای اجرای تعهدات قراردادی خویش ممکن است از حق اختراع، دانش فنی، تکنولوژی، علائم تجاری و یا اسرارتجاری که توسط خودش یا شخص ثالثی ایجاد شده استفاده نماید که حفظ این اطلاعات ارزشمند و اسرار برای صاحبان آن ها درچارچوب قرارداد محرمانگی اهمیت بسزایی دارد و تعهداتی را ازاین جهت برای هریک از طرفین قرارمی دهد . چراکه در صورت عدم رعایت حقوق مذکور و نقض آن توسط هریک از طرفین، منجر به ایجاد اختلافات و طرح دعوایی حقوقی، افزایش بار مالی و به تاخیر افتادن زمان تکمیل پروژه می گردد. لذا در این پژوهش، با نگاهی تحلیلی- توصیفی به شرح وضعیت طرفین عقد پیمان نسبت به حقوق مالکیت فکری یکدیگر و اشخاص ثالث میپردازیم. در ابتدا مصادیق مالکیتهای فکری و نحوه حفاظت از آنها، سپس قراردادهای پیمانکاری و ویژگیهای آن و در نهایت، مقررات مربوط به مالکیت فکری در قراردادهای پیمانکاری ایران و فدراسیون بین المللی مهندسان مشاور (فیدیک) مورد بررسی قرار خواهند گرفت. نتایج این مقاله، لزوم تنظیم قراردادهای محرمانگی جامع و کامل میان طرفین و اعمال اصلاحات و تغییرات مناسب در اسناد و شرایط عمومی پیمان با الگو گرفتن از قراردادهای نمونه ایی همچون موافقتنامه مهندسی، تامین کالا و ساخت ( EPC ) فیدیک می باشد.

کلیدواژه ها

اسرارتجاری، شرایط عمومی پیمان، قرارداد پیمانکاری، مالکیت فکری، محرمانگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.