تاثیر کود مرغی و اوره بر صفات زراعی ذرت علوفه ای در شرایط تنش خشکی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: مجله دانش کشاورزی و تولید پایدار، دوره: 21، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_SUST-21-4_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 213
نویسندگان
دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد
دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد
دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد
چکیده
برای ارزیابی اثرات تنش خشکی، کود مرغی و اوره بر صفات زراعی ذرت علوفهای (سینگل کراس ۷۰۴)، آزمایشی به صورت کرتهای خرد شده بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد در سال ۱۳۸۸ اجرا شد. کرتهای اصلی شامل تیمار آبیاری در دو سطح آبیاری نرمال و قطع آب در مرحله گرده افشانی به مدت دو هفته بود. تیمار کوددهی با سه سطح کود اوره (F۱= ۲۱۷، F۲= ۴۳۵، F۳= ۶۵۲ کیلوگرم در هکتار) و سه سطح کود مرغی (F۴= ۲۹/۵، F۵= ۵۷/۱۰، F۶= ۸۶/۱۵ تن در هکتار) و F۰= شاهد (عدم مصرف کود) در کرتهای فرعی مورد مقایسه قرار گرفتند. اثر تنش خشکی بر وزن تر ساقه و بلال، قطر بلال و عملکرد علوفه تر معنیدار بود. ولی بر تعداد برگ سبز و خشک، شاخص سطح برگ، ظهور گل تاجی و کاکل، فاصله زمانی گرده افشانی تا کاکل دهی، ارتفاع بوته، قطر ساقه و طول بلال و وزن تر برگها معنیدار نبود. اثر تیمارهای کودی بر کلیه صفات اندازه گیری شده به جز تعداد برگها معنیدار بود. مصرف نیتروژن با افزایش شاخص سطح برگ، وزن برگها، ساقه و بلال، طول و قطر بلال، قطر ساقه، ارتفاع بوته و کاهش فاصله زمانی گرده افشانی تا کاکل دهی موجب افزایش عملکرد علوفه گردید. اثر متقابل کودهای مرغی و اوره با تنش خشکی بر شاخص سطح برگ، وزن تر برگ و ساقه معنی دار بود. بیشترین عملکرد علوفه تر (۱۰۱ تن در هکتار) در تیمار ۸۶/۱۵ تن در هکتار کود مرغی در شرایط آبیاری نرمال مشاهده گردید که اختلاف معنیداری با دیگر تیمارها داشت. با این وجود، در صورت عدم دسترسی به مقادیر زیاد کود مرغی، تیمار ۵۷/۱۰ تن در هکتار این کود بدون داشتن اختلاف معنیدار با تیمار ۶۵۲ کیلوگرم در هکتار کود اوره، عملکرد مناسبی تولید مینماید.کلیدواژه ها
تنش خشکی, ذرت علوفه ای, عملکرد, کود مرغی, نیتروژناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.