تدوین الگوی شهروندمحوری در بخش دولتی ایران با رویکرد خدمات دولتی نوین

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه فرآیند مدیریت و توسعه، دوره: 34، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JMDP-34-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 129
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا معمارزاده طهران

Department of Public Administration, Qazvin Branch, Islamic Azad University, Qazvin, Iran.

سهراب رستمی کیا

Public Administration, Allameh Tabatabaee University, Tehran, Iran.

میترا محمدزاده کلاتی

Department of Public Administration, Qazvin Branch, Islamic Azad University, Qazvin, Iran

چکیده

هدف: سازمان های دولتی شهروندمحور تجلی رویکرد خدمات دولتی نوین هستند. شهروندمحوری کانون رویکرد خدمات دولتی نوین ‎است و رویکرد خدمات دولتی نوین، در عمل شهروندمحوری سازمانهای عمومی را طلب می ‎کند. هدف این پژوهش، تدوین الگوی شهروندمحوری در بخش دولتی ایران با رویکرد خدمات دولتی نوین است. طرح پژوهش/ روش‎شناسی/ رویکرد: برای این منظور با استفاده از روش نظریه زمینه ای ابعاد اصلی موضوع محوری پژوهش شناسایی شده اند. جامعه آماری پژوهش مدیران سازمان امور مالیاتی کشور در سطح شهر تهران است. روش نمونه گیری از نوع هدفمند و حجم نمونه پژوهش شامل دوازده نفر است. روش جمع آوری داده های پژوهش مصاحبه و ابزار تحلیل دادههای جمع آوریشده نرمافزار MaxQDA است.  یافته‎ ها: بر اساس یافته های پژوهش، مقولههای محوری شهروندمحوری در بخش دولتی ایران شامل مشارکت شهروندی، شفافیت تصمیمگیری، و پاسخگویی است. همچنین، یافته های پژوهش نشان میدهد که حاکمیت قانون، ثبات سیاسی، و ثبات مدیریتی از عوامل موثر بر استقرار سازمان های دولتی شهروندمحور هستند و استقرار سازمان های دولتی شهروندمحور دارای پیامدهای امنیتی و اقتصادی است. ارزش/ اصالت پژوهش: در این پژوهش الگوی جدیدی از شهروندمحوری در بخش دولتی ایران با رویکرد خدمات دولتی نوین متناسب با وضعیت سازمان‎ های دولتی در جمهوری اسلامی ایران معرفی شده است. پیشنهادهای اجرایی: بر اساس الگوی شناسایی‎ شده استقرار شهروندمحوری در سازمان های دولتی ایران منوط به سرمایه‎گذاری در زیرساخت‎ های الکترونیک و توسعه دولت الکترونیک است.

کلیدواژه ها

Citizen-Centered Policy, New Public Service Approach, Public Administration, Public Sector, Paradigm., شهروندمحوری, رویکرد خدمات دولتی نوین, مدیریت دولتی, بخش دولتی, پارادایم.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.