بررسی جایگاه زمین ساختی و دما-فشارسنجی توده گابرویی منطقه کنگره (جنوب غرب کردستان) با استفاده از ترکیب کانی پیروکسن آن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران، دوره: 26، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJCM-26-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 99
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد آلیانی

Bu-Ali Sina University

محمد معانی جو

Bu-Ali Sina University

زهرا صبوری

Bu-Ali Sina University

میرمحمد میری

Bu-Ali Sina University

چکیده

: توده گابروی کنگره در جنوب استان کردستان و جنوب غربی منطقه قروه واقع است. این منطقه جزو پهنه سنندج - سیرجان به حساب می­آید. دگرگونی­های زمین­ساختی طی مزوزوئیک و فعالیت­های ماگمایی صورت گرفته در نتیجه فرورانش سنگ­کره اقیانوسی نئوتتیس به زیر صفحه ایران، سبب تشکیل سنگ­های آذرین مختلفی در این منطقه شده است. نتایج بررسی­های زمین­شیمیایی کانی پیروکسن و سنگ کل نشان می­دهند که این توده دارای طبیعت شبه­رخشانی بوده و به سری ماگمایی تولئیتی تا آهکی-قلیایی تعلق دارد. نمونه­های مورد بررسی دارای ویژگی­های زمین­شیمیایی سنگ­های آذرین فرورانشی مانند ناهنجاری منفی عناصر Nb، P، Ti و Zr و ناهنجاری مثبت عناصر Rb، Sr و Eu هستند. نتایج این پژوهش هم­چنین نشان می­دهد که توده گابروی کنگره در موقعیت زمین­ساختی جزیره کمانی شکل گرفته است. بر این اساس می­توان نتیجه گرفت که طی دوران مزوزوئیک در مجاورت کرانه قاره­ای­ ایران (پهنه سنندج-سیرجان) جزایر کمانی حضور داشته­اند که پس از بسته­شدن اقیانوس نئوتتیس به کرانه قاره ایران (منطقه قروه) پیوسته­اند.

کلیدواژه ها

Gabbro, pyroxene, tectonic setting, thermobarometry, Qorveh, Sanandaj-Sirjan, گابرو؛ پیروکسن؛ محیط زمین ساختی؛ دما-فشارسنجی؛ قروه؛ سنندج - سیرجان.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.