بررسی تاثیر عدم تزریق عضلانی اکسی توسین بر خونریزی بعداز زایمان

  • سال انتشار: 1379
  • محل انتشار: نشریه پرستاری ایران، دوره: 13، شماره: 25
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNIU-13-25_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 94
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملک تاج مشکبید حقیقی

آزیتا کامجو

پروین پدوئیم

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران

پرویز کمالی

چکیده

مقدمه : خونریزی پس از زایمان یکی از علل مهم مرگ ومیر زنان در کشورهای در حال توسعه است . کاربرد اکسی توسین در کنترل این عارضه یکی از موفقیتهای علم پزشکی است . ولی باید توجه داشت که مفید بودن دارو در شرایط خاص بدین معنی نیست که به طور روتین از آن استفاده شود. هدف : تعیین تاثیر عدم تزریق عضلانی اکسی توسین بر میزان خونریزی بعداز زایمان.   نوع پژوهش : پژوهش ازنوع کارآزمائی بالینی با گروه کنترل بود که در آن گروه مورد بدون تزریق اکسی توسین مراحل زایمان را سپری نمود وبه گروه شاهد به صورت روتین ۱۰ واحد اکسی توسین عضلانی بعداز خروج جفت تزریق شد. مقدار خونریزی مرحله چهارم زایمان (ساعت اول بعداز زایمان )، ۲۳ ساعت بعد از مرحله چهارم و در مجموع ۲۴ ساعت پس از زایمان در دو گروه محاسبه و مقایسه شد.   نمونه : ۱۲۰ زن با حاملگی یک قلو و ترم (۳۸ تا۴۲ هفته ) و زایمان طبیعی که هیچگونه مشکلی در رابطه با حاملگی و زایمان خود نداشتند انتخاب شده وبه طور تصادفی در دو گروه مورد (بدون تزریق عضلانی اکسی توسین ) و شاهد (باتزریق روتین اکسی توسین ) قرار گرفتند (۶۰ نفر در هر گروه ).   نتایج : مقدار خونریزی مرحله چهارم زایمان ، ۲۳ ساعت بعداز مرحله چهارم و به طور کلی ۲۴ ساعت بعداز زایمان در دو گروه یکسان بود. بحث ونتیجه گیری : مصرف اکسی توسین ، چنانچه مشکلی وجود نداشته باشد، به طور روتین ضروری به نظر نمی رسد ولی تصمیم گیری قطعی در این زمینه نیاز به پژوهشهای بیشتری دارد.

کلیدواژه ها

Postpartum hemorrhage, Active and physiologic management of ۳rd and ۴th stage of labor, خونریزی بعداز زایمان ، اداره فعال مرحله سوم و چهارم زایمان .

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.