آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد پیشگیری از ایدز در سال ۱۳۸۵-۸۶

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: نشریه پرستاری ایران، دوره: 21، شماره: 56
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNIU-21-56_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا میرنژاد

جلال کیانی

فرهاد جدی

فرشید علاءالدینی

چکیده

مقدمه: جوانان عمده ترین گروه در معرض خطر ایدز در سراسر دنیا می باشند و آموزش راههای پیشگیری تنها راه کاهش احتمال خطر آلودگی به HIV در بین آنان است. هدف این مطالعه سنجش آگاهی، نگرش و عملکرد جوانان دانشجو مقاطع و رشته های مختلف در دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد ایدز بود. مواد و روش ها: ۴۲۵ دانشجو از کل ۴۲۳۷ نفر از دانشجو دانشگاه علوم پزشکی ایران که به صورت راندوم با توجه به جمعیت هر دانشکده انتخاب شده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. بدین منظور پرسشنامه ای شامل اطلاعات دموگرافی، سئوالات آگاهی، نگرش و عملکرد طراحی گردید. جمع آوری داده ها از طریق تکمیل پرسشنامه خود ایفا بود. نتایج: اکثر دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی در دانشکده های مختلف از سطح آگاهی خوبی (بالای ۶۰ درصد) در زمینه ایدز و راههای انتقال آن داشتند. در این بین دانشجویان دانشکده پزشکی از آگاهی بالاتری نسبت به سایر دانشجویان دانشکده ها برخوردار بودند(P< ۰/۰۵). در این مطالعه بیشترین منبع کسب اطلاع دانشجویان را رسانه های گروهی (صدا و سیما با ۸/۷۵ درصد) تشکیل می دادند. از نظر نگرش ۷۵ درصد از آنان نگرشی مثبتی به راههای پیشگیری از ابتلا داشتند و معتقد بودند که با رعایت راههای پیشگیری هم می توان از انتقال آلودگی در جامعه کاست و هم با افراد آلوده به ایدز در اجتماع زندگی و معاشرت کرد. از نظر عملکرد ۷/۸۴ درصد از دانشجویان اعتقاد بر استریل کردن وسایل جهت حذف ویروس عامل ایدز داشتند و ۵/۵۵ درصد از دانشجویان معتقد بودند که برای ضدعفونی کردن محیط از خون می توان از وایتکس استفاده کرد. بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعات نشان می دهد که برنامه ریزی مسئولین جهت ارتقای کمی و کیفی برنامه های آموزشی در زمینه ایدز از طریق رسانه ها ( به خصوص صدا و سیما ) و هم چنین گنجاندن مبحث ایدز در درس بهداشت جهت آموزش راههای پیشگیری و کنترل ایدز در بین دروس دانشگاهی به خصوص در دانشکده های توانبخشی، پرستاری و مامائی و پیراپزشکی بویژه در رشته های کاردانی مفیدمی باشد.

کلیدواژه ها

Knowledge, attitude, responses, HIV, student, آگاهی، نگرش، عملکرد، HIV و دانشجو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.