پیش بینی های رضایت زناشویی در پرستاران زن متاهل

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نشریه پرستاری ایران، دوره: 26، شماره: 82
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNIU-26-82_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا رجبی

Associate Professor, Dept of Counseling, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran

یعقوب سروستانی

Master of Art in family counseling of Dept. of Counseling, Shahid Chamran University, Ahvaz, Iran

خالد اصلانی

Assistant Professor, Dept. of Counseling, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran

رضا خجسته مهر

Associate Professor, Dept. of Counseling, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran

چکیده

چکیده زمینه و هدف : زندگی زناشویی به عنوان یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر عملکرد خانواده، از عوامل مختلفی تاثیر می پذیرد که این عوامل می تواند در زنان شاغل متفاوت باشد . بر این اساس پژوهش حاضر با هدف پیش بینی رضایت زناشویی بر حسب متغیرهای تعارض کار-خانواده، خانواده-کار و خودکارآمدی تعارض کار-خانواده، خانواده-کار در پرستاران زن متاهل بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سال ۱۳۹۱ صورت گرفت.   روش بررسی : این مطالعه توصیفی و از نوع همبستگی بود. ۲۴۰ پرستار زن متاهل از میان ۸ بیمارستان وابسته به مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و مقیاس های تعارض کار-خانواده و خانواده-کار و خودکارآمدی تعارض کار-خانواده و خانواده-کار و رضایت زناشویی را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون در به نرم افزار آماری SPSS نسخه ۱۶ مورد تحلیل قرار گرفت.   یافته ها : بین تعارض کار-خانواده و خانواده-کار با رضایت زناشویی رابطه منفی وجود داشت(۰۰۱/۰ > p )، بین خودکارآمدی تعارض کار-خانواده و خودکارآمدی تعارض خانواده-کار با رضایت زناشویی، رابطه مثبت وجود داشت(۰۰۱/۰ > p ) و تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که تعارض خانواده-کار و خودکارآمدی تعارض کار-خانواده پیش بینی کننده های رضایت زناشویی در این پرستاران هستند.   نتیجه گیری کلی : با توجه به یافته ها توصیه می شود که پرستاران از دخالت دادن مسائل شغلی در مسئولیت های خانوادگی که منجر به کاهش رضایت از شغل، زندگی خانوادگی و سلامتی می شود پرهیز نموده و با معامله کردن بر سر هویت های نقش دوگانه خود بین آن ها توازن ایجاد کنند .

کلیدواژه ها

Marital satisfaction, Family- wok conflict, Family-work conflict self- efficacy, Work-family conflict, Work-family conflict self- efficacy, تعارض کار-خانواده, تعارض خانواده-کار, خودکارآمدی تعارض کار-خانواده, خودکارآمدی تعارض خانواده-کار, رضایت زناشویی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.