رضایتمندی مادران از مراقبتهای پرستاری در بیمارستان کودکان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نشریه پرستاری ایران، دوره: 26، شماره: 86
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNIU-26-86_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 85
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید اصلان آبادی

Professor, Department of Surgery, Faculty of Medicine, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran

شهلا شهبازی

PhD Student in Nursing Education, Department of Medical-Surgical Nursing, School of Nursing and Midwifery, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran ( Corresponding Author). Tel: +۹۸-۴۱۱۴۷۹۶۷۷۰ Email: Ladyoflamp۴۸@yahoo.com

چکیده

چکیده   زمینه وهدف: ارزیابی رضایت بیمار و والدین از مراقبتهای پرستاری روشی برای ارزیابی کیفیت مراقبتها در بیمارستان محسوب می شود. هدف این مطالعه تعیین رضایت مادران کودکان بستری در بیمارستان از مراقبتهای پرستاری بود.   روش بررسی: از طریق یک مطالعه مقطعی تعداد ۱۶۸ نفر از مادرانی که کودکان آنها در بیمارستان کودکان تبریز بستری بودند، با روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. داده ها با مقیاس سنجش رضایت از مراقبتهای پرستاری Newcastle Satisfaction with Nursing Scales (NSNS)جمع آوری شدند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (تحلیل توزیع فراوانی)، آزمون ضریب رگرسیون، ضریب همبستگی پیرسون، و آزمون تی در SPSS نسخه ۱۱ تحلیل شد.   یافته ها: میانگین رضایت کلی مادران از مراقبتهای پرستاری ۶۵/۱۸ ± ۷۷/۷۴ بود. مولفه هایی که کمترین سطح رضایت را داشتند، بترتیب به مولفه های "میزان کمک پرستاران در آرام کردن و اطمینان دادن به خانواده و خویشاوندان بیمار"، "نوع اطلاعاتی که پرستاران به مادران می­دادند"، و "سرعت حضور پرستاران زمانیکه توسط مادران فراخوانده می­شدند" مربوط بودند. مادران از "کمک و یاری پرستاران" با میانگین ۸۱/۰ ± ۴۲/۴، بیشترین رضایت را داشتند. رضایت مادران با سن، سطح تحصیلات و شغل آنها و نیز جنس، سن، تعداد دفعات بستری و وضعیت بهبودی کودک ارتباط آماری معنی­داری نشان نداد (۰۵/۰ < P)؛ ولی بین رضایت مادران با دیدگاه آنان نسبت به مراقبتهای پرستاری ارتباط معنی­دار، مستقیم و قوی مشاهده گردید (p< ۰/۰۵). نتیجه گیری کلی: نتایج پژوهش اهمیت حمایت ازاعضای خانواده بیماران و ارائه اطلاعات به والدین در خصوص مراقبت از کودکان بستری آنها را مورد تاکید قرار می­دهد.

کلیدواژه ها

Satisfaction, Nursing care, Children, Parents, رضایت, مراقبت پرستاری, کودک, والدین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.