CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر روش حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بر میزان اضطراب بیماران در انتظار کاتترگذاری قلبی

عنوان مقاله: تاثیر روش حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بر میزان اضطراب بیماران در انتظار کاتترگذاری قلبی
شناسه ملی مقاله: JR_IJNIU-28-98_003
منتشر شده در در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

نعیم عبدی - MS in Critical Care Nursing, Department of nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran. ( Corresponding author) Tel:۰۹۱۷۱۴۰۳۸۷۱- ۰۷۴۳۲۲۲۳۸۵۳ Email:abdi.naeim@yahoo.com
کلثوم محمدی فتح - MS in Critical Care Nursing, Department of nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Yasuj University of Medical Sciences,Yasuj, Iran.
سمیه باشتی - MS in Critical Care Nursing, Department of nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Yasuj University of Medical Sciences,Yasuj, Iran.
پریسا زاج - General Physicion, School of Medicine, Yasuj University of Medical Sciences. Yasuj, Iran.

خلاصه مقاله:
چکیده زمینه و هدف: یکی از شایع ترین روش های تشخیصی تهاجمی پیشرفته در بیماری های قلبی، کاتترگذاری قلبی می باشد که باعث افزایش میزان اضطراب بیماران قلبی می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر روش حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بر میزان اضطراب بیماران در انتظار کاتترگذاری قلبی انجام گرفته است. روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی می باشد که در آن ۶۰ بیمار در انتظار کاتترگذاری قلبی بستری در بخش قلب بیمارستان طالقانی تهران از اردیبهشت تا تیر ماه سال ۱۳۹۳ به صورت نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. برای گرد آوری اطلاعات از پرسش نامه ویژگی های جمعیت شناختی و پرسش نامه اضطراب بک استفاده شد. روش درمانی حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد حداکثر در دو جلسه به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه برای بیماران گروه مداخله انجام شد. میزان اضطراب بیماران قبل و بعد از اجرای مداخله اندازه گیری شد. برای بیماران گروه کنترل مداخله ای انجام نشد و فقط میزان اضطراب آنها در دو جلسه (بار اول و ۶ ساعت بعد) پرسشنامه اضطراب بک اندازه گیری شد. داده ها به وسیله آمار توصیفی آزمون های آماری تی مستقل، تی زوجی، کای اسکویر، ویلکاکسون و من ویتنی و با استفاده از SPSS نسخه ۱۹ تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: میانگین میزان اضطراب قبل از مداخله در گروه مداخله ۴.۱۸±۴۶.۷۵ بود که بعد از مداخله، این میزان به ۲.۲۳±۹.۵۱ رسید که از نظر آماری تفاوت معنی داری را نشان داد (۰۵/۰P<). میانگین میزان اضطراب در گروه کنترل در جلسه اول ۵.۱۳±۴۷.۵۶ بود که ۶ ساعت بعد به ۵.۱۱± ۴۵.۳۴ رسید و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود ( ۰۵/۰P<). نتیجه گیری کلی: روش حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد می تواند به عنوان یک روش استاندارد، موثر، جدید و غیر تهاجمی در درمان یا کاهش شدت اضطراب بیماران در انتظار کاتترگذاری قلبی مورد استفاده قرار بگیرد.

کلمات کلیدی:
Eye Movement Desensitization and Reprocessing, Anxiety, Cardiac Catheterization, حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد, اضطراب, کاتترگذاری قلبی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1713756/