چالش های پیشرفت هوش مصنوعی و الزام برای ایجاد یک چهارچوب استاندارد جهت یادگیری و آموزش به هوش مصنوعی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات، کامپیوتر و مخابرات
  • کد COI اختصاصی: ITCT19_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید میثم مبینی

دانشجو مقطع دکتری مهندسی هوش مصنوعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی کیش

سید جواد میرعابدینی

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز

چکیده

امروزه فناوری های هوش مصنوعی به صورت چشم گیری پیشرفت کرده و در حال حاضر در دسترس عموم مردم قرارگرفته در صورتی که شاید در پنج سال گذشته کاربران فضای مجازی نمی توانستند به صورت عادی و عمومی به تکنولوژی های هوش مصنوعی دسترسی پیدا کنند. هوش مصنوعی به واسطه پیشرفتی که داشته امروزه به راحتی ادعای وجود خلاقیت در خود دارد، به طور مثال محصول شرکت Runway Research امروزه در زمینه تولید محتوا تصویری امکان خلق اثر دارد و به راحتی می تواند متن ارائه شده توسط شما را به یک اثر نقاشی تبدیل کند و بر اساس گفته های کاربران نقاشی بکشد. و یا فناوری پر کاربرد دیگر در حوزه هوش مصنوعی چت جی پی تی بوده که توسط شرکت OpenAI طراحی و پیاده سازی شده و قابلیت این را دارد که با هر زبانی با کاربر تعامل داشته باشد و به سوالات شما در هر زمینه ای پاسخ می دهد، و حتی می تواند برای شما مقاله بنویسد و یا هر قطعه کدی که می خواهید با هر زبان برنامه نویسی برای شما تولید کند. اما تمامی دستاوردهای هوش مصنوعی مخاطرات و چالش های را با خود به همراه دارد. از جمله چالش های اساسی پیشرفت هوش مصنوعی انتشار اخبار نادرست و یا ایجاد معضلات شغلی برای انسان ها و یا تولید محتوای نادرست و غیره می باشد. تمامی این مخاطرات گویای این است که اساسا استاندارد درست و مطابق با حقوق انسانی در زمینه آموزش به یک ربات هوش مصنوعی تدوین نشده است. در این مقاله برخی از دستاوردهای هوش مصنوعی و مخاطرات آن و دلایل لازم برای ایجاد یک استاندارد به منظور نحوه صحیح یادگیری و آموزش به یک سامانه هوش مصنوعی بررسی شده است.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی، استاندارد آموزش، یادگیری ماشین، معضلات هوش مصنوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.