هوش مصنوعی در آینده؛ تحلیل فرصت ها و چالش ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات، کامپیوتر و مخابرات
  • کد COI اختصاصی: ITCT19_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1427
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد ادیب

مدرس مدعو دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی استان قم

رحیمه رضایی

دانشجوی کارشناسی مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم

هانیه علوی

دانشجوی کارشناسی مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم

حمزه کابلی

فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی قم

چکیده

هوش مصنوعی از فناوری های کلیدی است که با پتانسیل ایجاد انقلاب در جنبه های مختلف زندگی بشر ظهور کرده و به پردازش های صنعتی و حل مسائل مختلف جامعه کمک فراوانی کرده است تا مطمح نظر بسیاری از جوامع قرار بگیرد. با گذر زمان، بهره مندی از فناوری های هوش مصنوعی در کارخانه ها، بهداشت، بانکداری و امنیت، تجارت الکترونیک، رسانه های جمعی و پلتفرم های کاربردی موبایل توسعه چشمگیری پیدا کرده است. همانطور که هوش مصنوعی به پیشرفت خود ادامه می دهد، تجزیه و تحلیل فرصت ها و چالش های پیش رو در توسعه آینده آن بسیار مهم می شود. زیرا به موازات تحولات فناورانه و راهکارهای هوشمند، متغیرهای بیشتری در خصوص نحوه انجام کارها و کافی بودن منابع فعلی برای برآوردن نیازهای در حال تغییر مردم، بروز می یابند. این مقاله تجزیه و تحلیل عمیقی از چشم انداز در حال تکامل هوش مصنوعی ارائه می دهد؛ پیشرفت ها، فرصت ها و چالش های موجود در کاربرد آن و تلاقی هوش مصنوعی با اینترنت اشیا، هم افزایی و پیامدهای بالقوه این همگرایی، مزایا، معایب، چالش ها و پیامدهای آن را در زمینه هایی مانند خانه های هوشمند و تولیدات محصولات صنعتی هوشمند نیز بررسی می کند. همچنین، فرصت های ارائه شده توسط هوش مصنوعی را در حوزه هایی مانند مالی، امنیت سایبری و کاریابی مورد بحث قرار می دهد و بررسی می کند که چگونه کارایی، دقت و فرآیندهای تصمیم گیری را بهبود بخشیده است . این مقاله با نگاهی آینده پژوهانه به نگرانیهای مربوط به جابجایی شغلی، پیامدهای اجتماعی و خطرات مرتبط با سیستم های هوشمصنوعی نیز میپردازد و با برجسته کردن روندهای نوظهور، تاثیر بالقوه هوش مصنوعی در بخش هایی مانند آموزش، امنیت ملی و پایداری محیطی، و اهمیت توسعه مسئولانه برای شکل دادن آینده ای که در آن هوش مصنوعی توانایی های انسانی را افزایش می دهد و به بهبود جامعه کمک می کند، به پایان می رسد.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی، فرصت ها، چالش ها، آینده پژوهی، توسعه مسئولانه، روندهای نوظهور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.