چگونه توانستم با راهکارهای عملی ، ایجاد انگیزه مطالعه و یادگیری درستاریخ معاصر را در دانش آموزانم تقویت نمایم ؟

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی مدیریت، اقتصاد، علوم انسانی و توسعه کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICMBA02_351
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خواجویی بازمانده

دبیر تاریخ و مدرس گروه معارف اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی، بردسیر، ایران

علی رضا محرابی زاده

دبیر تاریخ مدارس آموزش و پرورش استان کرمان، ایران

چکیده

هدف از اقدام پژوهی حاضر، انگیزه بخشی و بهبود فرآیند یادگیری درس تاریخ معاصر، در مدارس متوسطه دوم شهرستان بردسیر، واقع در استان کرمان می باشد. آموزش و یادگیری وقایع مهم و تاثیرگذار در تاریخ ایران و جهان معاصر، می تواند به دانش آموزان کمک کند تا توانایی تحلیل و بررسی وقایع جهانی را تقویت نمایند و با استفاده از تجارب گذشته ، به صورت منطقی و با ترکیبی از تجربه و اطلاعات، در ابعاد سیاسی و اجتماعی جامعه نظرات منطقی و بنیادی داشته باشند و موجبات توسعه ی تفکر انتقادی و تحلیلی آنها فراهم گردد. از این رو مطالعه و یادگیری درس تاریخ در مدارس می تواند اهمیت و ضرورت در بر داشته باشد. در این اقدام پژوهی از ابزار پژوهشی مصاحبه ، تکمیل پرسشنامه و مشاهدات میدانی به شیوه توصیفی -تحلیلی استفاده گردیده است ، تا بتوان به یک نتیجه مطلوب در این باره دست یافت . از آنجا که در کلاسهای تدریس این درس، در دبیرستانها و هنرستانهای فنی و کار و دانش ، متاسفانه بیشتر مشاهده می گردد درس تاریخ مورد علاقه و توجه اکثریت دانش آموزان نیست و حتی برخی از همکاران غیر متخصص و مدیران مدارس آن را با اهمیت نمی دانند. برای حل این مسئله ، بر آن شدیم تا این وضعیت نامناسب را تغییر دهیم . پس از مطالعه ، بررسی و مشاوره با برخی از صاحب نظران و برخی از همکاران گروه آموزش درس تاریخ ، توانستیم درس تاریخ را از تئوری و خشک بودن بیرون آورده و دانش آموزان را نسبت به این درس فع ال و علاقه مند نماییم . در این راستا، درس تاریخ با طراحی جدولها و تهیه مجموعه های اسلاید، فیلم و کلیپ های آموزشی ، آلبوم سکه و اسکناس و ... برای دانش آموزان جذاب گردید و روحی تازه در کالبد بی جان درس تاریخ معاصر دمید و دانش آموزان نیز با شور و علاقه وافر در این درس فعالیت آموزشی را دنبال نمودند.

کلیدواژه ها

ایجاد انگیزه، یادگیری ، تاریخ معاصر، دانش آموزان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.