میزان تاثیرگذاری اصول و قواعد دادگاه نورمبرگ برمحاکم کیفری بین المللی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی مدیریت، اقتصاد، علوم انسانی و توسعه کسب و کار
- کد COI اختصاصی: ICMBA02_298
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 177
نویسندگان
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب.
دانشجوی دکتری تخصصی حقوق بینالملل عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بینالملل قشم
کارشناسی حقوق دانشگاه پیام نور واحد بین الملل قشم
چکیده
زمینه و هدف: تعقیب و محاکمه مرتکبان جنایات جنگی در طول جنگ جهانی دوم اولویتی برای متفقین بود و به همینسبب در ۲۰ نوامبر ۱۹۴۵ ، محاکمه اصلیترین جنایتکاران جنگ رژیم نازی بر اساس منشور لندن در شهر نورمبرگ آلمانآغاز شد. منشور نورمبرگ مشتمل بر سه عنوان مجرمانه جنایات علیه صلح، جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت بود وبر اساس آن استناد به دفاعیات مصونیت سیاسی و امر مقام مافوق، نمیتوانست موجبی برای رفع مسئولیت کیفری فردیباشد. این تحقیق ابتدا به چگونگی تشکیل این دادگاه و بررسی اصول آن می پردازد و سپس نقش ویژه دادستان در آن رامورد بررسی قرار میدهد.روش شناسی: پژوهش حاضر بر اساس روش توصیفی- تحلیلی و بر پایه اسناد و منبع کتابخانه ای نگاشته شده است ودر این راستا، با مطالعه اسناد بین المللی، با هدف کاربردی، اطلاعات به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.نتایج و یافته ها: نتایج تحقیق نشان میدهد در دادگاه نورمبرگ مجرمان بین المللی برای اولین بار بصورت کاملا جدیمحاکمه و بعضا احکام سنگینی دریافت کردند که نقطه عطفی در پیگیری جرائم بین المللی بود اما عدم رعایت اصل قانونیبودن جرائم و مجازات ها و به تبع آن اصل عطف بماسبق نشدن قوانین و مقررات جزائی از ایرادات وارد بر آن بود همچنینمستقل نبودن دادستان چالشی جدی را در روند بررسی محاکمات بوجود آورد. این دادگاه باعث شد تا بین جرائم جنگیو جنایت علیه بشریت تفکیک ایجاد و با تعریف جنایت علیه بشریت اعمال ضد بشری علیه جمعیت غیر نظامی در زمرهاین جنایات قرار گیرد. در پایان در ارتباط با اتهامات جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت احکامی صادر شد.کلیدواژه ها
جنایت علیه بشریت، دادستان نورمبرگ، دادگاه نظامی نورمبرگ، حقوق بین الملل، محاکم کیفری بین-المللیمقالات مرتبط جدید
- واکاوی نقش فناوری های هوشمند در مدیریت زنجیره تامین دارو
- رابطه بین سرمایه فکری و عملکرد فردی و سازمانی با نقش میانجی مدیریت دانش (مطالعه موردی: شرکت گلستان)
- تاثیر فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی بر آگاهی از برند، تصویر برند و وفاداری به برند
- شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر جنون خرید آنلاین
- نقش فناوری های MarTech و AdTech در تحول بازاریابی دیجیتال در کشورهای توسعه یافته: بررسی فرصت ها و چالش ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.