شیوع سرمی توکسوکاریازیس در کودکان ساکن مناطق روستایی رودبار-گیلان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ماهنامه پژوهش های معاصر در علوم و تحقیقات، دوره: 4، شماره: 42
  • کد COI اختصاصی: JR_JCRSR-4-42_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 49
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا محمودی

دانشیار انگل شناسی- مرکز تحقیقات سلولی مولکولی، دانشکده پزشکی- دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران

چکیده

مقدمه: گونه های مختلف انگل توکسوکارا، میتوانند موجب سندرم های بالینی از جمه لارو مهاجر احشایی و لارو مهاجر چشمی شوند. به نظر می رسد که کودکان یکی از گرو های عمده مستعد به این عفونت محسوب می شوند. هدف: در این مطالعه، میزان شیوع توکسوکاریازیس در کودکان ساکن برخی روستا های رودبار واقع در استان گیلان مورد بررسی قرار خواهند گرفت. مواد و روشها: مطالعه حاضر بر روی ۴۵ کودک ساکن رودبار در استان گیلان انجام شد. جهت خونگیری، ابتدا موافقت کتبی از کودک و والدین او اخذ گردید و پس از انجام خونگیری، نمونه ها، به آزمایشگاه انگل شناسی در دانشکده پزشکی منتقل گردیدند. از تکنیک الایزا، جهت شناسایی آنتی بادی ضد انگل توکسوپلاسما در نمونه های خون، استفاده شد. نتایج: در مجموع، ۳ (۶/۶%) مورد از ۴۵ کودک مورد بررسی، دارای آنتی بادی IgG بر علیه انگل توکوسکارا بودند. شیوع سرمی توکسوکارا در دختران و پسران، به ترتیب (۱/۲۰) ۵ % و (۲/۲۵) ۸% بوده است. نتیجه گیری: اگرچه میزان عفونت توکسوکاریازیس در کودکان مورد مطالعه، پایین بوده است، ولی با این وجود با توجه به اهمیت توکسوکاریازیس در کودکان، توصیه میشود که اقدامات پیشگیرانه، از جمله درمان سگ های ولگرد و خانکی مد نظر قرار گیرد. همچنین برای درک بهتر شیوع این انگل در استان گیلان، توصیه میشود که مطالعات وسیعتری در جمعیت های مختلف و گروه های سنی مختلف طراحی گردد.

کلیدواژه ها

توکسوکارا، الایزا، گیلان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.