سیاست کیفری ایران و عراق دربرابر جرم اختلاس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات تطبیقی حقوق کشورهای اسلامی، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ICSIL-1-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شوروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه قم، قم، ایران.(نویسنده مسئول)

روح الله اکرمی

دانشیار حقوق جزا و جرم شناسی دانشکده حقوق، دانشگاه قم، قم ، ایران.

سجاد نجفی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناس دانشگاه قم ،قم ،ایران.

چکیده

جرم اختلاس از دسته جرائم علیه اموال عمومی تلقی می گردد که جامعه اولین متضرر از این جرم محسوب می شود بنابراین این جرم دارای جنبه عمومی و غیرقابل گذشت می باشد و زیرمجموعه جرائم علیه امنیت و آسایش عمومی محسوب می شود. در این مقاله با توجه به روش تطبیقی و توصیفی به بررسی جرم اختلاس در نظام کیفری ایران و مقایسه آن با نظام کیفری عراق، سعی در برطرف کردن نقاط ابهام در عناصر تشکیل دهنده آن می پردازیم. عناصر مادی و معنوی در دو نظام کیفری یکسان می باشد، اما نقطه افتراق هر یک از دو نظام در میزان مجازات تعیین شده برای این جرم می باشد. ده سال حبس موقت در مقابل نظام پلکانی مجازات ایران، تشدید مجازات معاون این جرم در قانون عراق به مراتب از نظام ایران شدید تر می باشد؛ اما تعلیق مجازات و آزادی مشروط و تعیین مجازات های مالی در قانون ایران مبین سخت گیرتر بودن نظام کیفری ایران نسبت به عراق می باشد.

کلیدواژه ها

اختلاس, جرم علیه آسایش عمومی, حقوق کیفری ایران, حقوق کیفری عراق, قانون عقوبات عراق

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.