ارزیابی نظام طرحهای عمرانی شهری و حجم اعتبارات مصروفه با تکیه بر گسترش دامنه برونسپاری وظایف

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی عمران ، معماری و شهر سازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD08_238
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه بقال پور

مسئول امور املاک و مستغلات شهرداری منطقه هفت شیراز و کارشناس ارشد حقوق بین الملل، شیراز، ایران

چکیده

امروزه طرحهای عمرانی به دلیل حجم اعتبارات مصروفه و حساسیتهای اجتماعی به مثابه نبض اقتصادی و سیاسی دولتها هستند؛ به خصوص که در دهه های اخیر این حوزه از فعالیتهای شهرداری ها، معنا و حساسیت ویژه ای یافته است. با این حال و با وجود توجهات خاص در قالب قوانین و آیین نامه های ویژه و تخصصی، باز هم با پروژه های بسیار کم شماری روبرو هستیم که در موعد مقرر و با هزینه مطلوب و با کیفیت و مشخصات منطبق با انتظارات تحویل شده باشندسیستم ارزیابی و پایش عملکرد پیمانکاران، سیستمی است که سنجش و اندازه گیری کار و نتیجه بدست آمده از پیمانکار را با مقیاس و شاخصی که بتواند کمیت و کیفیت مورد نظر را با دقت و به گونه ای عینی و به دور از داوری های شخصی و ملاکهای مبهم، ارزشیابی کند اندازه گیری می نماید. ارزیابی عملکرد از جمله بهترین راههای بدست آوردن اطلاعات برای شناسایی و رتبه بندی پیمانکاران و پروژ ه های شهری در حین اجراست. به منظور آگاهی از میزان مطلوبیت و مرغوبیت فعالیت های پیمانکاران نیاز مبرم به نظام ارزیابی وجود دارد. یکی از مهمترین دغدغه های کارفرمایان و مدیران ارشد سازمان های پروژه محور، ارزیابی عملکرد پروژه های سازمان و همچنین رتبه بندی پروژه ها براساس شاخصهای کاربردی در طول اجرای پروژه است. اطلاعات ماحصل ارزیابی عملکرد، در پیاده سازی مدیریت استراتژیک به مدیران کمک شایانی مینماید. از سوی دیگر، فقدان وجود نظام ارزیابی و کنترل در یک سیستم به معنای عدم شناخت عیوب کاری پیمانکاران حین اجرا است که خود باعث ضررهای زمانی، کیفی و اقتصادی است. زمان، هزینه و کیفیت اجرا در پروژه های عمرانی از مهترین عناصر در شکل گیری و تحویل یک پروژه توسط پیمانکاران در حین پروژه به حساب می آید. ارزیابی صحیح عملکرد پروژه های عمرانی توسط پیمانکاران، علاوه بر پیشبرد اهداف یک پروژه، می تواند به بالا بردن سطح کیفی، کاهش هزینه ها و .... نیز کمک کند. بطور کلی روشهای ارزیابی عملکرد پروژه را می توان به دو دسته روشهای کیفی و روشهای کمی تقسیم بندی نمود. در این پژوهش به پایش موفقیت پروژه های شهری منطقه دو شهرداری کلانشهر شیراز توسط تحلیل زوجی Expertchoice پرداخته شده و نتایج در قالب جداول و نمودارهای مختلفی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: موفقیت پروژه های شهری، طرحهای عمرانی، حجم اعتبارات، حساسیتهای اجتماعی، کلانشهر شیراز، مدل زوجی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.