مقایسه وضعیت تغذیه زنان باردار مبتلا به پرفشاری خون با زنان باردار سالم
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، دوره: 12، شماره: 10
- کد COI اختصاصی: JR_RUMS-12-10_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 153
نویسندگان
چکیده
چکیده زمینه و هدف: در تعدادی از مطالعات گذشته بر نقش تغذیه در ابتلا به پرفشاری خون بارداری اشاره شده است. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه دریافت انرژی و مواد مغذی دریافتی در زنان مبتلا به پرفشاری خون بارداری با زنان باردار سالم بود. مواد و روش ها: بررسی حاضر یک مطالعه مورد شاهدی بود که بر روی ۱۱۳ فرد مبتلا به پرفشاری خون بارداری و ۱۵۰ فرد باردار سالم در بیمارستان شهید اکبرآبادی تهران در سال های۹۰-۱۳۸۹ انجام گرفت. پرسش نامه عمومی برای کلیه افراد تکمیل گردید و از پرسش نامه بسامد خوراک نیمه کمی برای بررسی رژیم غذایی افراد استفاده شد. برای مقایسه متغیرهای کیفی و متغیرهای کمی به ترتیب از آزمون مجذور کای و t مستقل استفاده گردید. در انتها آزمون رگرسیون لجستیک جهت بررسی ارتباط دریافت انرژی و مواد مغذی با ابتلا به پرفشاری خون بارداری مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که با افزایش دریافت انرژی (۵۹/۱-۱۹/۱ : CI ۹۵% ۳۸/۱= OR )، اسیدهای چرب تک غیر اشباع (۷۱/۱-۰۶/۱ : CI ۹۵% ۳۵/۱= OR ) و اسیدهای چرب چند غیراشباع (۶۴/۱-۰۱/۱ : CI %۹۵ ۲۸/۱= OR ) و کاهش دریافت ویتامین C (۹۴/۰-۸۲/۰ : CI %۹۵ ۸۸/۰= OR )، پتاسیم (۷۱/۰-۲۹/۰ : CI ۹۵% ۴۵/۰= OR ) و منیزیم (۸۴/۰-۴۹/۰ : CI %۹۵ ۶۴/۰= OR ) خطر ابتلا به پرفشاری خون بارداری افزایش می یابد. نتیجه گیری: نتایج مطالعه فوق نشان می دهد که افزایش در دریافت انرژی، اسیدهای چرب تک غیراشباع و اسیدهای چرب چند غیراشباع و کاهش در دریافت ویتامین C ، پتاسیم و منیزیم باعث افزایش خطر ابتلا به پرفشاری خون بارداری می شود. واژه های کلیدی: پرفشاری خون بارداری، وضعیت تغذیه، زنانکلیدواژه ها
Gestational hypertension, Nutritional status, Women, پرفشاری خون بارداری، وضعیت تغذیه، زناناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.