مشکلات مجلات محلی در حوزه سلامت و راه های مقابله با آنها

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_RUMS-10-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 84
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن رضائیان

چکیده

چکیده   زمینه و هدف: مجلات محلی که گاهی اوقات ممکن است با نام مجلات کوچک هم شناخته شوند، مجلاتی هستند که برای رفع نیازهای علمی جامعه ای خاص به زیور طبع آراسته می گردند. مقاله حاضر به مشکلات مربوط به این نشریات در حوزه سلامت پرداخته و راه حل هایی را برای مرتفع ساختن این مشکلات ارائه می نماید.   مواد و روش ها : موتور جستجوی پاب مد (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed) با بررسی واژگان “small journals”, “local journals”, “small scientific journals” , “small medical journals” در عنوان مقاله مورد جستجو قرار گرفت که با این روش، عناوین ۸ مقاله به دست آمد. در مرحله بعد و با بررسی منابع مورد استفاده در مقالات به دست آمده، کوشش گردید تا مرتبط ترین و به روزترین مقالات، مورد استفاده این مطالعه مروری قرار گیرند.   یافته ها و بحث : شواهد نشان می دهند از خصوصیات مهم مجلات محلی آن است که معمولا به زبان های بومی منتشر می شوند و بیشتر به موضوعات عمومی می پردازند. شمارگان انتشار آن ها کم است و با مشکلات عدیده ای در راه چاپ و انتشار به موقع روبرو هستند. با این وجود، در صورت رفع نواقص فوق، این نشریات می توانند نقش بسیار مهمی را در انتقال دانش در جوامع محلی ایفا نموده و در حوزه های خطیری از دانش بشری نظیر حوزه سلامت، نقش ارزنده ای در توسعه و ارتقاء سطح سلامت جوامع محلی از خود به نمایش بگذارند.   نتیجه گیری: مجلات محلی می توانند با تعهد، برنامه ریزی دقیق، ایجاد شبکه با سایر نشریات محلی و نشریات متداول و همچنین با کسب حمایت از جامعه محلی، ملی و بین المللی دانشمندان، بر مشکلات خود فایق آیند.   واژه های کلیدی: مجلات محلی، مجلات کوچک، حوزه سلامت، مشکلات

کلیدواژه ها

Local journals, Small journals, Health domain, Problems, مجلات محلی، مجلات کوچک، حوزه سلامت، مشکلات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.