ارتباط تعادل با استقلال در فعالیت های روزمره زندگی بیماران سکته مغزی مراجعه کننده به مراکز کاردرمانی تهران در سال ۱۳۸۱
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، دوره: 5، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_RUMS-5-3_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 151
نویسندگان
چکیده
زمینه و هدف: توانایی حفظ تعادل از ضروریات انجام فعالیت های روزمره زندگی است. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط تعادل با استقلال در فعالیت های روزمره زندگی بیماران مبتلا به سکته مغزی در شهر تهران در فاصله زمانی بین ۲۴-۶ ماه پس از بروز سکته مغزی می باشد. مواد و روش ها: این مطالعه به روش مقطعی می باشد. از بین مراجعه کنندگان به بخش های کاردرمانی، ۴۵ بیمار سکته مغزی واجد شرایط پژوهش به صورت تصادفی ساده مورد بررسی قرار گرفتند. وضعیت تعادل حرکتی این بیماران با شاخص تعادل برگ و فعالیت های روزمره زندگی با شاخص بارتل ارزیابی شد. نتایج با استفاده از آزمون آماری همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: میانگین سنی ۴۵ بیمار سکته مغزی (۲۳ زن و۲۲ مرد) مورد مطالعه ۷۹/۱۲±۷۱/۵۵ بود. از نظر سطح استقلال در فعالیت های روزمره زندگی، ۴/۵۳% از بیماران در گروه استقلال جزئی و ۴/۶۴% دارای توانمندی تعادل حرکتی در سطح خوب بودند. نتایج میزان همبستگی بین تعادل و استقلال در فعالیت های روزمره زندگی در بیماران مورد مطالعه را ۷۶۲/۰ r=نشان داد که از نظر آماری معنی دار است (۰۵/۰p< ). هم چنین در بررسی تعادل در وضعیت های مختلف، بین تعادل در وضعیت نشسته با استقلال در فعالیت های روزمره زندگی ارتباط معنی داری نبود و بین تعادل در وضعیت ایستاده ثابت و ایستاده بدون تکیه گاه همراه با جابجایی و استقلال در زندگی ارتباط معنی داری وجود داشت. نتیجه گیری: بر اساس نتایج پژوهش حاضر، تعادل به عنوان عاملی موثر در استقلال فعالیت های روزمره زندگی بیماران سکته مغزی مطرح می باشد. انجام اقدامات درمانی به موقع به منظور بهبود تعادل به ویژه تعادل در وضعیت های مختلف و همراه با جابه جایی و در حال حرکت، شاید بتواند موجب ارتقاء سطح استقلال در فعالیت های روزمره زندگی که از نیازهای ضروری هر فرد می باشد، گردد. واژ ه های کلیدی: سکته مغزی، فعالیت های روزمره زندگی، تعادلکلیدواژه ها
Stroke, Activities of Daily Living, Balance, سکته مغزی, فعالیت های روزمره زندگی, تعادلاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.