تاثیر پایبندی به فرامین دینی در میان زنان باردار بر انتخاب نوع زایمان در یک جمعیت ایرانی: مطالعه مورد- شاهدی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، دوره: 15، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_RUMS-15-6_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا وزیری نژاد

Rafsanjan University of Medical Sceinces

مجید کاظمی

Rafsanjan University of Medical Sceinces

فاطمه کاظمی

Rafsanjan University of Medical Sceinces

طیبه آژدری

Rafsanjan University of Medical Sceinces

ناصر گمنامی

Azad University

چکیده

چکیده زمینه و هدف: علاوه بر دلایل علمی مشخص، دلایلی غیرپزشکی هم می تواند موجب تمایل به زایمان از طریق سزارین باشد که از آن جمله می توان به عامل ترس از درد زایمان اشاره نمود. در این مطالعه، تاثیر میزان دینداری خانم های باردار بر روی نوع زایمانی که انتخاب می کنند، مورد ارزیابی قرار گرفته است. مواد و روش ها: در این مطالعه مورد-شاهدی، دو گروه مادران که زایمان به روش انتخابی سزارین (موارد، ۱۱۳ نفر) و مادرانی که زایمان طبیعی داشتند (شاهدان، ۱۳۲ نفر) از لحاظ پاره ای متغیرها مانند سن، طبقه اجتماعی، محل سکونت، رتبه زایمان، تعداد فرزندان و تحصیلات همسان شده اند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل یک پرسشنامه استاندارد بود که روایی و پایایی آن تایید شده بود. اطلاعات توسط مصاحبه گر آموزش دیده ثبت شد. داده ها با استفاده از آزمون T مستقل و آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: اختلاف معنی داری بین توزیع افراد بر اساس متغیرهای همسان شده در دو گروه وجود نداشت (۰۵/۰p> ). هر دو گروه از میزان دینداری خوبی برخوردار و نمرات آنها نسبت به حداکثر نمره ممکن از سطح مطلوبی برخوردار بود. از مجموع ۲۵ سوال تنها در سه مورد اختلاف معنی دار آماری بین دو گروه مشاهده شد (۰۵/۰p< ). در مورد بقیه سوالات موجود هیچ گونه اختلاف معنی داری بین اندازه میانگین کسب شده توسط گروه مادران با زایمان طبیعی و اندازه میانگین کسب شده توسط گروه مادران با سزارین انتخابی مشاهده نشد. نتیجه گیری: خوشبختانه هر دو دسته مادران از سطح مطلوب و بالایی از دینداری برخوردار بودند. به نظر می رسد که با توجه به اهمیت موضوع دینداری بخصوص در جامعه اسلامی، می توان با استفاده از فرامین، دستورات و احادیث موجود که با سلامت مادر مرتبط هستند از شیوع بالای سزارین کاست. واژه های کلیدی: دینداری، سزارین، زایمان طبیعی، مورد-شاهدی

کلیدواژه ها

Religious regulation compliance, Caesarian, Natural delivery, Case-control, دینداری, سزارین, زایمان طبیعی, مورد-شاهدی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.