نقش ورزش شنای هوازی بر درد از طریق گیرنده های هیستامینرژیک با مدل فرمالین در موش سوری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، دوره: 15، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_RUMS-15-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام السادات حجازیان

Department of Physiology/Herbal Medicine Research Center, School of Medicine, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences and Health Services, Yazd, Iran.

محمد رضا صادقیان

انشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد.

سید حسن حجازیان

انشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد.

چکیده

چکیده زمینه و هدف: ورزش هوازی یا کاردیو به فعالیت بدنی اطلاق می شود که باعث مصرف اکسیژن بیشتر نسبت به زمان استراحت شده و استقامت قلبی- تنفسی را افزایش دهد. تاثیرات ضددردی از طریق گیرنده های متفاوت اعمال می شود که از جمله آنها گیرنده های اوپیوئیدی، هیستامینرژیک و کولینرژیک می باشند. در این بررسی، نقش ورزش هوازی بر درد از طریق گیرنده های هیستامینرژیک با مدل فرمالین در موش سوری مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی با استفاده از تست فرمالین در سه گروه کنترل، آزمون یک و دو اثر ضد دردی بررسی شد و با رانیتیدین که یک مهار کننده گیرنده هیستامینی است پاسخ ضد دردی ورزش هوازی و نقش این گیرنده ها مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور با استفاده ازمیانگین شدت درد و آنالیز واریانس دو طرفه و اندازه گیری تکرار شونده در هر ۵ دقیقه از تست فرمالین که یک تست استاندارد ایجاد کننده درد می باشد استفاده گردید. یافته ها: تزریق زیر جلدی فرمالین به کف پای حیوانات منجر به کاهش معنی دار شدت درد در گروهی که ورزش نموده اند، گردید در حالی که میانگین شدت درد در گروهی که ابتدا رانیتیدین (مهار کننده گیرنده های هیستامین) دریافت نموده اند افزایش یافته که نسبت به گروه کنترل معنی دار نمی باشد. نتیجه گیری: اثرات ضد دردی ایجاد شده بوسیله ورزش ممکن است ناشی از نقش گیرنده های هیستامینی در بروز آن باشد. واژه های کلیدی: ورزش هوازی، درد، گیرنده های هیستامینی، فرمالین، ضد دردی

کلیدواژه ها

Aerobic exercise, Pain, Histamine receptors, Formalin, Analgesia, ورزش هوازی, درد, گیرنده های هیستامینی, فرمالین, ضد دردی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.