کاربست رویکرد ساخت و سازگرایی در آموزش و پرورش
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: فصلنامه علمی پژوهش های یاددهی و یادگیری، دوره: 3، شماره: 11
- کد COI اختصاصی: JR_EDUB-3-11_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 166
نویسندگان
دانشجوی دکترای برنامه ریزی درسی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه
دانشجوی دکترای برنامه ریزی درسی، عضو هیات علمی دانشگاه مازندران
چکیده
یادگیری انسا ن یکی از موضوعاتی است که در حوزه روان شناسی شناختی از جایگاه والایی برخوردار می باشد. از ابتدای آغاز علم روانشناسی در سال ۱۸۷۸ تاکنون صاحبنظران مختلف روانشناسی با نگریستن از زوایای مختلف به رفتار انسان سعی کرده اند تا یادگیری را تبیین کنند. ظهور دیدگاه های رفتارگرایی کلاسیک و کنش گرا ،یادگیری اجتماعی، گشتالت، شناختی، پردازش اطلاعات و ... حاصل این امر می باش د. از جمله رویکردهای نوینی که در بحث یادگیری انسان بعنوان پارادایمی نو ظهور مطرح می باش د. رویکرد ساخت و سازگرایی است که با الهام از کارهای پیاژه، دی ویی، ویگوتسکی، برونر و ... شکل گرفت. در این مقاله سعی میگردد با ارائه مفهوم، تاریخچه، انواع و مزایای ساخت و سازگرایی و کاربرد آن در آموزش و پرورش گامی در راستای آشناسازی خواننده بااین رویکرد برداشته شود.کلیدواژه ها
ساخت و سازگرایی, شناخت گرایی, رویکردهای جدید یادگیریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.