مطالعه سنگ شناختی و ژئوشیمیایی سنگ های آتشفشانی جنوب غرب اردکان
- سال انتشار: 1379
- محل انتشار: چهارمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: SGSI04_170
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1499
نویسندگان
کارشناس ارشد پترولوژی دانشگاه تهران
چکیده
منطقه مورد مطالعه در حد فاصل طول جغرافیایی ´45-´45 و ˚53 شرقی و عرض جغرافیایی ´25 و ˚32-´10 و ˚32 شمالی در جنوب و جنوب غرب شهرستان اردکان و در زون آتشفشانی ارومیه-دختر واقع شده است. این سنگ های آتشفشانی به سن ائوسن بوده و شامل آندزیت، تراکیت، داسیت، ریوداسیت، و سنگ های آذرآواری وابسته است. سنگ های آذرآواری شامل کریستال لیتیک توف و آذرآواری بوده که قطعات آنها از جنس توف، داسیت و تراکیت تشکیل شده است. سنگ های آندزیتی از بین انواع سنگ های آتشفشانی منطقه، بیشترین گسترش را داشته و بر اساس مطالعات سنگ نگاری به سه گروه آندزیت، کوارتز اندزیت و آندزیت های دوپیروکسن دار رده بندی می شوند. این آندزیت ها دارای بافت پرفیری و گلومروپرفیری که تجمعی از کانی های پلاژیوکلاز، فلدسپار قلیایی، بیوتیت و هورنبلند بوده و در برخی نمونه ها به تجمعی از کانی های ثانویه تبدیل شده اند. سنگ های منطقه به شدت تحت تٱثیر دگرسانی پروپیلیتی شدن و اپیدوت زایی قرار گرفته و رنگ سبز این سنگ ها، شاهدی بر وجود این دگرسانی است. به طور کلی این سنگ ها ماهیت متا-پرآلومین و کالکو آلکالن پتاسیم متوسط-زیاد داشته و در ارتباط با زون برخورد قاره ای بوده که بیشتر شامل آندزیت کوهزایی اسیدی پتاسیم بالا هستند.کلیدواژه ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.