بررسی چگونگی توسعه همکاری های بین سازمانی در ایجاد و توسعه نظم و امنیت ساحلی دریا

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نشریه علمی دانش انتظامی مازندران، دوره: 7، شماره: 21
  • کد COI اختصاصی: JR_JRMZ-7-21_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا پورعلی گنجی

برون سازمانی

چکیده

امروزه محدودیت منابع، پرسنل، امکانات و ویژگی خاص، برخی مسائل چند بعدی نظیر امنیت، همکاری و هماهنگی سازمان ها را ایجاب می کند. حتی در صورت وجود بودجه و امکانات کافی نیز هیچ سازمان منفردی توانایی حل مسائل چند بعدی جامعه را ندارد، زیرا در این صورت هزینه های هماهنگی درون سازمانی به گونه ای سرسام آور افزایش خواهد یافت. بنابراین جهت حل برخی مسائل دارای ویژگی چند بعدی در جامعه(مانند امنیت)، لازم است از همکاری های بین سازمانی استفاده شود. این مقاله نیز با هدف بررسی چگونگی توسعه همکاری های بین سازمانی در ایجاد و توسعه نظم و امنیت ساحلی دریا در شهرستان بابلسر انجام شده است. این نوشتار نتیجه طرحی پژوهشی است که به لحاظ هدف، تحقیقی کاربردی، به لحاظ سطح تحلیل برخوردار از ماهیتی توصیفی- تحلیلی و از نظر رویکرد و طبقه بندی روش، متکی به روش کتابخانه ای و میدانی است. در فرایند تحقیق نقش سه گروه از عوامل موثر بر توسعه همکاری بین سازمانی در قالب الزامات قانونی، منابع و امکانات و سطح اعمال مدیریت شناسایی شده و تاثیر هریک از آن ها ارزیابی گردید. به منظور جمع آوری اطلاعات از کلیه کارشناسان و متخصصان در دسترس سازمان های متولی تامین امنیت (سازمان گردشگری و میراث فرهنگی، شورای اسلامی شهر، شهرداری، نیروی انتظامی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی) شهرستان بابلسر که تعداد آن ها برابر با ۲۲ نفر بوده، بهره گرفته شد. پرسش نامه تحقیق پس از تایید روایی و پایایی در اختیار اعضا جامعه آماری تحقیق قرار گرفته و داده های حاصل، با استفاده از روش رگرسیون خطی چند متغیره و روش آنتروپی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که هریک از سه عامل الزامات قانونی، منابع و امکانات و همچنین سطح اعمال مدیریت نیز از عوامل موثر توسعه همکاری بین سازمانی به منظور ایجاد و توسعه نظم و امنیت ساحلی دریا هستند. همچنین یافته های رتبه بندی این عوامل به روش آنتروپی نشان داد که منابع و امکانات در توسعه همکاری های بین سازمانی از بیش ترین اولویت برخوردارند و پس از آن الزامات قانونی و سطح اعمال مدیریت در مراتب بعدی اولویت قرار می گیرند. در انتها نیز راه کارهایی به منظور استفاده از نتایج تحقیق در سازمان های متولی تامین امنیت سواحل دریا ارائه گردید.

کلیدواژه ها

همکاری بین سازمانی, امنیت, الزامات قانونی, منابع و امکانات, مدیریت, سواحل دریا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.