تاثیر مصرف پروبیوتیک و تمرین تناوبی شدید بر سطح آنزیم های کبدی در موش های صحرایی نر مبتلا به استئاتوزیس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه پرستار و پزشک در رزم، دوره: 10، شماره: 37
  • کد COI اختصاصی: JR_NPWJM-10-37_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید شاه محمدی

Islamic Azad University Science and Research Unit

فرشاد غزالیان

Islamic Azad University Science and Research Unit

حسین شیروانی

Lifestyle Research Institute of Baqiyatullah University of Medical Sciences

حسین عابد نطنزی

Islamic Azad University Science and Research Unit

چکیده

چکیده زمینه و هدف: کبد چرب یکی از بیماری های روبه افزایش در ایران و جهان است و به همین دلیل یافتن راهکاری برای درمان و یا جلوگیری از پیشرفت آن امیری ضروری و مفید است. از همین رو هدف از این مطالعه بررسی اثر مصرف پروبیوتیک و تمرینات تناوبی شدید بر آنزیم­های کبدی موش­های صحرایی نر مبتلا به است‍ئاتوزیس بود. روش بررسی: در این بررسی تجربی، ۴۰ سر موش صحرایی نر به طور تصادفی در ۵ گروه ۸ تایی شامل کنترل سالم، اسئاتوزیس، تمرین+استئاتوزیس، پروبیوتیک+استئاتوزیس، تمرین+پروبیوتیک+استئاتوزیس قرار گرفتند. برای ایجاد کبد چرب امولسیون پرچرب را به میزان میلیگرم/ کیلوگرم ۱۰ ، روزانه دریافت کردند. مصرف پروبیوتیک ها؛ گروههای مربوطه به مدت ۵ هفته و ۵ روز در هفته روزانه CFU/ml   ۱۰۹از باکتری لاکتوباسیلوس رامنسوس GG به صورت گاواژ دریافت می کردند. داده­ها به روش واریانس یک­راهه و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح ۰۵/۰> pاندازه گیری شد. یافته­ ها: سطح آنزیمAST و ALT در گروه پروبیوتیک ، گروه تمرین و گروه پروبیوتیک+تمرین نسبت به گره کنترل سالم با وجود کاهش معنادار نبود اما نسبت به گروه استئاتوزیس کاهش معنادار داشت(p=۰/۰۰۱). سطح آنزیم ALP در گروه تمرین و گروه پروبیوتیک+تمرین نسبت  به گروه استئاتوزیس کاهش معناداری را نشان می­دهد و گروه استئاتوزیس+تمرین+پروبیوتیک با وجود کاهش کمتر  نسبت به گروه کنترل معنا دار نبود اما نسبت به گروه استئاتوزیس کاهش معناداری داشت(p=۰/۰۰۱). نتیجه ­گیری: به نظر می رسد ترکیب مصرف پروبیوتیک به همراه تمرین تناوبی شدید اثر مشهودی بر کاهش آنزیم های کبدی دارد.

کلیدواژه ها

probiotics, intense interval training, liver enzymes, steatosis, پروبیوتیک, تمرین تناوبی شدید, آنزیم های کبدی, استئاتوزیس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.