شناسایی و تحلیل ارتباط ریسک ها و ذینفعان در پیاده سازی دولت الکترونیک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله سیاست علم و فناوری، دوره: 15، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JSTP-15-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 90
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدی بادوام

M.Sc. in Construction and Project Management, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.

احسان اله اشتهاردیان

Associate Prof., Department of Construction and Project Management, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.

حمید حکمیان

Ph.D. in Construction and Project Management, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

هانی اربابی

Assistant Prof., Department of Construction and Project Management, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.

چکیده

پیاده سازی دولت الکترونیک مستلزم اجرای پروژه های متنوعی است که از یک سو طیف گسترده ای از ذینفعان را در بر می گیرد و از سوی دیگر به واسطه ماهیت نوآورانه خود با ریسک ها ی زیادی مواجه می شود. هم افزایی حاصل از بررسی همزمان ریسک ها و ذینفعان دولت الکترونیک که در پژوهش های پیشین مغفول مانده، انگیزه انجام پژوهش حاضر بوده است. این پژوهش از منظر هدف کاربردی است و خروجی آن می تواند سبب مدیریت ریسک های مهمتر با توجه به ذینفعان موثر گردد. برای این منظور، این مقاله ابتدا به شناسایی ذینفعان و ریسک های دولت الکترونیک پرداخته و سپس با بکارگیری روش دلفی ریسک های مترتب بر ذینفعان را مشخص کرده است. داده های حاصل از تلاقی ریسک ها و ذینفعان دولت الکترونیک با دو رویکرد تحلیل شده اند. نتایج نشان می دهد در حوزه ذینفعان، سازمان های مجری موثرترین ذینفع بر روند پیاده سازی دولت الکترونیک می باشند و در رده بعد، دولت و سیاستگذاران و تامین کنندگان زیرساخت قرار دارند. در حوزه ریسک، بیشترین درصد ریسک های ذینفعان با ۳۴% متعلق به ریسک های سازمانی و پس از آن با ۳۱% متعلق به ریسک های مالی است. گروه ریسک های همکاری و مشارکت و زیرساخت و امنیت با ۲۹% در رده بعد قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

E-government Projects, Technology Information, Stakeholders, Risk, Delphi

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.