خواص ضدسرطانی نانوذرات پلیمری بارگذاری شده با پلامباژین بر روی سلول های سرطانی پستان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 24، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-24-2_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین دانافر

Associate Professor, Zanjan Pharmaceutical Biotechnology Research Center, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran.

علی شرفی

Assistant Professor, Zanjan Pharmaceutical Biotechnology Research Center, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran.

بهروز پرنیانی فرد

Doctor of Pharmacy, Zanjan Pharmaceutical Biotechnology Research Center, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: در علوم پزشکی دانستن خواص ضدسرطانی پلامباژین از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مطالعه به منظور تعیین خواص ضدسرطانی نانوذرات پلیمری بارگذاری شده با پلامباژین بر روی سلول های سرطانی پستان انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی ابتدا کوپلیمرهای mPEG-PCL به روش پلیمریزاسیون حلقه گشایی سنتز شد. سپس از تکنیک های مختلفی همچون FT-IR ، HNMR، GPC و DSC برای تایید سنتز موفقیت آمیز و تعیین ویژگی های آنها استفاده گردید. برای تهیه نانوذرات بارگذاری شده با پلامباژین از روش نانوترسیب استفاده شد. ویژگی های نانوذرات تهیه شده توسط تکنیک های مختلف از جمله DLS بررسی شد. سمیت سلولی پلامباژین، کوپلیمر و نانوذره بارگذاری شده با پلامباژین بر روی سلول های MCF۷ و HFF۲ با روش MTT بررسی گردید. یافته ها: میانگین قطر نانوذرات کمتر از ۱۱۵ نانومتر بودند. بیشترین میزان بارگذاری دارو در نانوذره ۱۵.۴% و میزان انکپسولاسیون ۷۹% بود. رهش دارو آهسته و کنترل شده و تقریبا وابسته به pH بود. نتایج کشت سلولی پلامباژین روی رده سلولی سرطانی پستان نشان داد که نانوذرات این دارو نتایج خیلی بهتری نسبت به خود دارو در حالت آزاد دارند که میزان IC۵۰ این نانو ذره در سلول های MCF۷ در ۴۸ ساعت و ۷۲ ساعت به ترتیب برابر با ۱۰.۷۸ و ۲۴.۰۳ میکرومولار بودند. نتیجه گیری: نانوذرات mPEG-PCL می تواند یک حامل کارآمد برای پلامباژین باشد و داروی پلامباژین می تواند یک داروی موثر بر روی سلول های سرطانی پستان باشد که هیچگونه سمیتی بر روی سلول های سالم ندارد.

کلیدواژه ها

Plumbagin, Cytotoxicity, Nanoparticles, diBlock copolymers, پلامباژین, نانوذرات, کوپلیمرهای دوتایی, سمیت سلولی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.