شیوه های تامین مالی آموزش عالی در کشورهای اسلامی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مدیریت، اقتصاد و علوم اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCMEI05_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا امامقلی پور

استاد، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده سلامت و دین، دانشگاه علوم پزشکی قم

اکرم حیدری

استاد، دانشکده سلامت و دین، دانشگاه علوم پزشکی قم

سیدحمید خداداد حسینی

استاد، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

سیر تحول آموزش عالی نشان می دهد که برای اینکه دانشگاه ها بتوانند در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور نقش داشته باشند لازم است وابستگی آنها به بودجه دولتی کاهش یافته و در فضایی رقابتی بتوانند درآمدهای جدید و پایداری را ایجاد کنند. بنابراین انتظار می رود دانشگاه ها بتوانند از ظرفیت ها و توانایی های بالقوه خود استفاده کنند و با تبدیل چالش ها و محدودیت ها به فرصت، درآمدهای پایدار بدون اتکا به بودجه های دولتی برای خود ایجاد کنند. مطالعه حاضر با هدف شناسایی شیوه های تامین مالی آموزش عالی در کشورهای اسلامی از روش مرور تطبیقی استفاده نموده است. کشورهایی که نمونه های موفق و نوآورانه ای در زمینه تامین مالی آموزش عالی داشتند مانند مالزی، اندونزی، مصر، ترکیه، امارات متحده عربی مورد بررسی قرار گرفتند. شیوه های شناسایی شده تامین مالی در کشورهای اسلامی شامل تامین مالی از طریق وقف، تامین مالی از طریق فعالیت های اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه، تامین مالی از طریق بازار سرمایه، تامین مالی از طریق نوآوری و کارآفرینی، تامین مالی جمعی، تامین مالی با سرمایه گذاری مستقیم خارجی می شوند.

کلیدواژه ها

تامین مالی، درآمدزایی، آموزش عالی، کشورهای اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.