اثر بانکداری اسلامی بر بهره وری اقتصادی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مدیریت، اقتصاد و علوم اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCMEI05_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود قاسمی

دانشجوی دکتری علوم اقتصاد-اقتصاد اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

چکیده

در حالی که در ادبیات اقتصادی نشان داده است که توسعه مالی به صورت گسترده به رشد اقتصادی منجر می شود،ممکن است این سوال مطرح شود که آیا توسعه بانکداری اسلامی نیز به رشد اقتصادی و افزایش بهره وری اقتصادیمنجر می شود یا خیر. استدلال مطرح شده در این رابطه به این صورت می باشد که توسعه مالی؛ رشد اقتصادی را ازطریق اثرگذاری بر تصمیمات تخصیص منابع توضیح می دهد که آن هم منجر به رشد سریع تر بهره وری شده و درنهایت به تعمیق سرمایه منجر می گردد. در همین راستا، هدف این مطالعه بررسی اثر بانکداری اسلامی بر بهره وری- اقتصادی در کشور ایران می باشد. برای این منظور از داده های مربوط به کشورهای ایران طی سال های ۱۳۹۷۱۳۶۰ بهره گیری شده و تجزیه و تحلیل ها با نرم افزار ایویوز نسخه ۱۰ انجام گرفته است. یافته های تحقیق نشانمی دهد که شاخص های دارایی های بانکی و حجم اعتبارات اعطایی به بخش خصوصی، به عنوان معیاری ازبانکداری اسلامی هم در کوتاه مدت و هم در بلند مدت، برای کشور ایران مثبت و معنادار می باشند. بنابراین بهطور کلی می توان نتیجه نگیری نمود که بانکداری اسلامی، اثرات مثبت و معناداری بر افزایش بهره وری اقتصادیدارد.

کلیدواژه ها

توسعه مالی، بانکداری اسلامی، بهره وری اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.