مطالعه پترولوژی و ژئوشیمی سنگ های آذرین و دگرگون منطقه دره میوه رود (آذربایجان شرقی)

  • سال انتشار: 1379
  • محل انتشار: چهارمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI04_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1757
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی خضری

گروه زمین شناسی دانشگاه تبریز-شرکت منطقه ای معادن آذربایجان

منصور مجتهدی

گروه زمین شناسی دانشگاه تبریز

علی عامری

گروه زمین شناسی دانشگاه تبریز

علی اصغر کلاگری

گروه زمین شناسی دانشگاه تبریز

چکیده

منطقه میوه رود در استان آذربایجان شرقی، بخشی از کمربند فلززایی ایران را تشکیل میدهد . قدیمی ترین تشکیلات منطقه، تناوبی از ماسه سنگ، سیلتستون، مارن و آهک به سن کرتاسهٔ بالایی-پالئوسن است که در طول فاز پیرنه چین خورده و مورد هجوم توده های نفوذی نیمه عمیق قرار گرفته اند. بر اساس مطالعات انجام شده، سنگ شناسی نفوذی ها گرانودیوریت، میکروکوارتز دیوریت و میکرودیوریت از سری کالک آلکالن تعیین شده است. همچنین شواهدی از رخداد فرایندهای مختلف مانند اختلاط ماگمایی، هضم سنگ های خارجی، تغییرات فشار و ... در روند تحول ماگمایی منطقه قابل مشاهده است. توالی سنگ های رسوبی منطقه با تحمل دگرگونی همبری و دگرسانی گرمابی ناشی از جایگیری تودهٔ نفوذی به توالی هایی از هور نفلس های نورای و کالک سیلیکات هورنفلس تبدیل شده اند.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.