ارتقاء کیفیت توان در شبکه های تجدید ساختار یافته با استفاده از جبران ساز یکپارچه کیفیت توان مجزاشده

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مهندسی برق، کامپیوتر، مکانیک و مکاترونیک در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICECM06_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا دلبر

استاد گروه برق، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خارگ، جزیره خارگ، ایران

امین شموس محمدزاده

دانشجو، گروه برق، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خارگ، جزیره خارگ، ایران

چکیده

درسالیان اخیر توجه به بهره وری و راندمان بالا درصنایع مختلف، دامنه کاربرد تجهیزات الکترونیک قدرت را به سرعت گسترشداده است. این تجهیزات بدلیل داشتن مشخصه غیرخطی، باعث افزایش مشکلات کیفیت توان در شبکه های توزیع شده اند. ازطرف دیگر با توجه به پیشرفت تکنولوژی واستفاده گسترده از کامپیوتر در کنترل سیستم های صنعتی، حساسیت بارها به پدیده هایکیفیت توان نیز افزایش یافته است.حال در چنین شرایطی با توجه به طرح موضوع تجدید ساختار درصنعت برق، یکی از پارامترهایی که در فضای رقابتی بازاربرق میتواند بسیارموثرباشد ارائه برق با کیفیت و قیمت متنوع جهت مصرف کنندگان با درجه حساسیت مختلف است. ازجملهتجهیزاتی که برای بهبود کیفیت توان مورد استفاده قرار می گیرد جبران ساز یکپارچه کیفیت توان UPQC میباشد که از دو واحد سری وموازی تشکیل شده است. این تجهیز درمجاورت بارهای حساس قرار گرفته و ضمن بهبود کیفیت ولتاژ تحویلی بهمصرف کننده، کیفیت جریان کشیده شده از شبکه را نیز بهبود می بخشد.در این پایان نامه با الهام از عملکرد UPQC ساختارجدیدی به منظور بهبود کیفیت توان (در شبکه هایی که از بارهای مختلف بادرجه حساسیت متفاوت تشکیل شده اند)، و روش کنترل مناسب آن معرفی شده است.دراین ساختار واحد سری در محلپست قرار گرفته و کیفیت ولتاژ را بهبود می بخشد و واحد موازی از چند قسمت تشکیل میشود که هر یک در مجاورت یکیاز بارهای حساس قرار میگیرند تا ضمن جبرا نسازی هارمونیکی جریان، در زمان بروز قطعی ولتاژ تغذیه بارهای حساس راتامین نماید. شبیه سازی های انجام گرفته در محیط نرم افزار PSCAD قابلیت تجهیز معرفی شده و روش کنترلی پیشنهادی آن را در جبران سازی مشکلات ولتاژ و جریان نمایش میدهد.

کلیدواژه ها

؛PLL ،PWM ،UPQC، راکتیو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.