طراحی منظر با رویکرد اصول طراحی اکولوژیکی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: ISCIVILI07_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 208
نویسندگان
کارشناسی ارشد طراحی محیطزیست، دانشکده محیطزیست، دانشگاه تهران
پژوهشگر دکتری معماری منظر دانشگاه تربیت مدرس
کارشناس ارشد معماری، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات
چکیده
منظر نتیجه رابطه متقابل بین انسان و محیط اطراف در گذر زمان تعریف می شود که شکل دهنده فضایی پاسخگوی نیازهای اجتماعی و فیزیکی انسان است. در چند دهه اخیر، ارتباط منظر با استفاده کنندگان آنچه به صورت بیولوژیکی- فیزیکی و چه ازلحاظ ادراکی - رفتاری اهمیت ویژه ای پیداکرده است. طراحی اکولوژیکی به منظور یکپارچه سازی هدف انسان با جریان های طبیعی است که به درک مفاهیم اکولوژیکی، بررسی مشکلات و یافتن راهحل سازگار با مفاهیم فرهنگی کمک می کند. چگونگی فرایند تغییرات منظر، چگونگی برنامه ریزی منظر و روش دستیابی به اصول طراحی اکولوژیک سوا لات این مطالعه بوده است و هدف آن ارتقای کیفیت محیط زیست از طریق طراحی اکولوژیکی با حضور پیوسته طبیعت در محیط و حفاظت از جریان ها و فرایندهای طبیعی برای دستیابی به محیط زیستی پایدار است. لذا با به کارگیری روش های برنامه ریزی قبل از طراحی، بستر مناسب طراحی یکپارچه فراهم شده و با ارزیابی ظرفیت اکولوژیک، استراتژی های مناسب برای مداخله بر اساس جهت گیری اکولوژیک تشخیص داده شود و سپس در این فضا الگوهای تحولات به صورت کیفی تحلیل و درنهایت برمبنای طراحی اکولوژیک چارچوبی متدولوژیک برای حرکت از مقیاس کلان به خرد سایت فراهم شده است.کلیدواژه ها
منظر اکولوژیک، اصول طراحی اکولوژیکی، یکپارچگی منظر، برنامه ریزی منظرمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.