پیش بینی دلبستگی به خدا از طریق سبک های دلبستگی و سبک های فرزندپروری در نوجوانان دختر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: PSCONG04_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 379
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آناهیتا محبی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مشاوره، واحد ابهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ابهر، ایران

فاطمه علیجانی

استادیار، گروه روان شناسی، واحد ابهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ابهر، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف پیش بینی دلبستگی به خدا بر اساس سبک های دلبستگی و سبکهای فرزندپروری در نوجوانان دختر دورهمتوسطه انجام شد. روش پژوهش همبستگی بود. جامعه آماری دانش آموزان دختر متوسطه اول و دوم که درسال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ در شهر قزوین بودند که ۳۳۶ شرکت کننده به روش نمونه گیری خوش های چندمرحله ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های شیوه های فرزندپروری بامریند ۱۹۷۳ ، دلبستگی به خدا غباری و حدادی کوهسار ۱۳۹۰ و دلبستگی کولینز و رید ۱۹۹۰ جمع آوری و بوسیله آزمو نهای ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون به شیوه گام به گام تحلیل شدند. نتایج نشانداد که بین سبک دلبستگی ایمن و سبک فرزندپروری مقتدرانه با دلبستگی به خدا رابطه مثبت و معنادار وجود دارد p< ۰/۰۱ بین سبک های دلبستگی دوسوگرا و اجتنابی و سبک های فرزندپروری مستبدانه و سهل گیرانه با دلبستگی به خدا در نوجواناندختر رابطه منفی و معنادار وجود دارد p< ۰/۰۱ نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که سب ک دلبستگی ایمن و سبکفرزندپروری مقتدرانه، دلبستگی به خدا را به طور معناداری پیش بینی می کنند و سبک های دلبستگی دوسوگرا و اجتنابی و سبکهای فرزندپروری مستبدانه و سهل گیرانه دلبستگی به خدا را به طور معکوس و معنادار پیش بینی می کنند p< ۰/۰۱. نتایج شواهدی را نشان می دهد که سبک های دلبستگی و سبک های فرزندپروری در دلبستگی به خدا در نوجوان دختر تاثیر دارند. لذا بهمنظور ارتقاء دلبستگی به خدا در دانش آموزان دختر نوجوان پیشنهاد می شود بوسیله آموزش و درمان زمینه تقویت سبکدلبستگی ایمن و شیوه فرزندپروری مقتدرانه فراهم شود.

کلیدواژه ها

دلبستگی به خدا، سبک دلبستگی، فرزندپروری، نوجوان دختر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.